Doe Het Zelf

Klustips: vijf kleine klussen voor het bouwverlof

Jieha! Het bouwverlof gaat bijna van start. Vertrek je niet op vakantie? Dan is het misschien hét uitgelezen moment om jouw woning op te knappen. Inspirerend Wonen bedacht enkele kleine, maar nuttige klustips.

Klus een: deurklinken vervangen voor nieuwe look

Jouw oude deurklinken vervangen door frisse nieuwe exemplaren, het kan een hele nieuwe uitstraling geven aan je woning ! Bovendien kost het maar tien minuutjes tijd om jouw klink te vervangen.

Wat heb je nodig? Een schroevendraaier en nieuwe voorzetplaatjes met deurkrukken.

Klus twee: messen slijpen

Moeten jouw keukenmessen of scharen dringend geslepen worden? Dit doe je eenvoudig en snel met de ongeglazuurde onderkant van een bord uit keramiek. Draai het bord om, plaats het mes schuin tegen de rand, beweeg het een aantal keer over en weer en herhaal deze werkwijze met de andere kant van het snijvlak. Zo zal je de malse biefstukken die vers van de barbecue komen vlot kunnen snijden!

Klus drie: meubels uit hout reinigen

Hoog tijd om oude meubels met houtsnijwerk op te poetsen? Het is niet altijd makkelijk om stof te verwijderen dat in smalle holtes is gekropen. Geen nood: plaats een penseel in de kop van jouw boormachine en jouw meubel wordt efficiënt en tot in de kleinste hoekjes gereinigd!

Klus vier: aanslag verwijderen van een karaf

Er is niets aan te doen: veelvuldig gebruik maakt jouw wijnkaraf dof en vies. Flessen met een smalle hals kan je namelijk moeilijk binnenin reinigen. Of toch? Giet warm water vermengd met koffiedik in de karaf. Na goed schudden en even laten trekken is jouw karaf weer helder als nieuw! Zo zie je maar, kalkaanslag verwijderen is gemakkelijker dan je denkt!

Klus vijf: kieren in een houten vloer verwijderen

Maak een brij van krantensnippers en kokend water. Laat de brij afkoelen en meng er wat behanglijm onder. Gebruik een spatel om het goedje aan te brengen op de houten vloer. Je kan de vloer na afloop afwerken met schuurpapier.

Al het nodige materiaal vind je zonder problemen bij je doe-het-zelfzaak.

04/07/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Het SODD bouwproces. Interview met K. Casagrande (1)
Volgende artikel
Exclusief kamperen – slapen onder de sterrenhemel