Doe Het Zelf

De keuken schoonmaken zoals Tante Kaat: gebruik de magische middeltjes van vroeger

keuken schoonmaken?

Je keuken schoonmaken is niet altijd het leukste werkje. Hier wordt gekookt, gegeten, gespeeld en geleefd: proper blijft het dus niet altijd. Maar dankzij deze gouden raad van Tante Kaat wordt je keuken reinigen kinderspel!

Keuken schoonmaken = kalk verwijderen

Net zoals in de badkamer is kalk ook in de keuken een grote vijand. De raad van Tante kaat: gebruik geen speciale poetsproducten, maar maak je keuken schoon met wat je in de keukenkasten vindt. In dit geval is dat azijn. Zit er kalkaanslag op je kranen? Laat die dan 15 minuten weken in een mengsel van azijn en warm water. Vergeet niet om nadien goed af te spoelen, zodat de azijn het materiaal niet aantast.

Geduld is een schone poetstip

keukentipsSoms kan de keuken schoonmaken ook erg gemakkelijk zijn. Zitten er op je fornuis vlekken van opgedroogd kookvocht of van overgekookte melk, begin dan niet meteen te schrobben. Week een vaatdoek in heet water – opgelet dat je je niet verbrandt! – en leg deze gedurende een tiental minuutjes op de vlek. Daarna zal de vaatdoek afgekoeld zijn, en kan je de vlek gewoon wegvegen.

De beste schoonmaaktip: maak niks vuil

Natuurlijk spreekt het voor zich dat je enkel moet schoonmaken wat je vuil maakt. Je kan een vuile keuken nooit helemaal vermijden, dus moet je je keuken altijd poetsen. Maar leg bijvoorbeeld krantenpapier op het aanrecht wanneer je groenten bereidt. Zo wordt het minder vuil. En heb je toch geknoeid? Dan heeft Tante Kaat 1 gouden raad: maak het zo snel mogelijk schoon. Die spatten in de microgolfoven kan je beter meteen afvegen, want morgen zal je er een pak meer werk mee hebben. Vergeet trouwens ook niet om geregeld de keukenkastjes en –laden schoon te maken. Zo is jouw keuken proper, zowel op de zichtbare als op de onzichtbare plaatsen.

 

26/02/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Ga je (ver)bouwen? Waarom thermografie een goed idee is
Volgende artikel
Tuintrend 2017: teakhouten tuinmeubelen