Doe Het Zelf

Kerst 2014 – Must-haves om kerstversiering te maken

De kerstperiode komt eraan en dat betekent dat we weer in decoratiemodus schakelen. We hadden het onlangs al even over de nieuwe kerst 2014 trends en vandaag tonen we je hoe je zelf hippe kerstversiering kan maken.

Originele kerstdecoratie maken

Decoratie voor je kerstboom en de versiering van je kerstinterieur kunnen een aardige hap uit je budget nemen. Om ervoor te zorgen dat je dit jaar meer geld hebt voor cadeautjes en lekker eten, zijn we op zoek gegaan naar verschillende DIY’s om je eigen kerstversiering te maken.

Mickey & Minnie Mouse kerstballen

Wie kent Mickey & Minnie Mouse nu niet. Het lieflijke koppeltje steelt al tientallen jaren onze harten en nu kunnen ze dat ook doen vanuit jouw kerstboom. De Disney kerstballen kan je op verschillende manieren maken.

De meest eenvoudige methode: start met twee rode kerstballen waarbij je één kerstbal voorziet van witte stippen en de andere kerstbal bovenaan zwart schildert en vooraan twee witte stippen geeft die de knopen van Mickey moeten uitbeelden. In plaats van twee witte stippen, kan je ook twee kleine knopen op de kerstbal plakken.

Je kan natuurlijk ook nog een stapje verder gaan en de kerstballen ook van oren voorzien. De typische Mickey Mouse oren kan je uit vilt knippen en deze met wat transparante lijm bevestigen. Ga op zoek naar een leuk rood lintje met witte stippen en maak hier een strikje van voor Minnie. Opnieuw bevestigen met transparante lijm en klaar!

Geïnspireerd door: micechat

De kerstkrans herbekeken

Een kerstkrans aan je voordeur of aan de schouw mag niet ontbreken. Het traditionele sparrengroen laten we in 2014 achterwege en we maken er ons eigen ding van. Een kerstkrans met koekjesvormen, kerstballen, kurken, … Je kan het zo gek niet bedenken!

Tip: kijk even rond wat je nog hebt liggen: overschotjes van stoffen, gekleurde rietjes, een heleboel kurken of deksels, … Met een likje verf en wat creativiteit kan je zelf de mooiste en meest unieke kerstkransen maken!

Nog meer kerstdeco?

We willen je natuurlijk niet op je honger laten zitten. Daarom vind je hieronder nog wat creatieve kerstideetjes en inspiratie:

Geïnspireerd door: Say Yes, JoysLife, Ruwett, Etsy, Canadian Living
04/11/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Een trendy kerstlandschap in jouw interieur – Kerst trends 2014
Volgende artikel
Bijna-energieneutraal bouwen in België: verre droom of gezonde ambitie?