Doe Het Zelf

Kaders ophangen zonder boren: zo blijven je muren gaatjesvrij

vrouw hangt poster zeepaardje op

Een leuk kunstwerk of een grappige foto ophangen in je interieur, maar geen zin om gaten te maken in de muur? Geen zorgen: kaders ophangen zonder boren is een fluitje van een cent! In dit artikel ontdek je drie originele manieren om je muur te decoreren zonder die te beschadigen.

Kleine decoratie met plakkers ophangen

Een leuke foto, een pagina uit een magazine of een vakantiekaart die je wilt ophangen? Dan is de oplossing alvast heel eenvoudig: standaard fotoplakkers! Die zijn vast en zeker stevig genoeg, zeker als je een egale ondergrond hebt. Voor een extra vrolijk effect, gebruik je washi tape. Zo blijft je interieur lekker speels!

quotes met washi tape tegen witte muur geplakt
Ook met donkere tape kun je je afbeeldingen omhoog hangen.

Kaders ophangen zonder boren met zelfklevende spijkers

fotokader ophangen zonder boren, met zelfklevende strips
Dankzij de zelfklevende strips of spijkers klik jij je fotokader simpelweg tegen de muur. Foto door Handfie (Pinterest).

Toch iets zwaarders om op te hangen? Dan zijn zelfklevende spijkers wat jij zoekt! Zelfs de meest onhandige harry kan met dat ophangsysteem overweg. Hoe? Je brengt de strips verticaal aan op de muur, kleeft de spijkers erop volgens de handleiding et voilà: jij hangt je fotokaders op.

Gips, behang, verf … met welke ondergrond je ook werkt, de zelfklevende spijkers zullen die niet beschadigen. Wil je de schilderijen of foto’s verhangen, trek je de strips simpelweg voorzichtig van de muur.

Maak je ondergrond eerst stofvrij vooraleer je de strips kleeft. Zo blijven die beter hangen!

Magneetverf voor dat leuke extraatje in huis

De laatste manier om decoratie op te hangen zonder boren? Een muur die je schildert met magneetverf! Je zult er natuurlijk geen zware kaders mee kunnen ophangen, maar wat leuke quotes, tickets en post-itjes zijn zeker mogelijk. En van muurdecoratie wisselen is zo ook een fluitje van een cent! Bovendien schilder je gemakkelijk over de magneetverf heen wanneer je die beu bent gezien.

magneetverf in allerlei kleuren
Werk met verschillende kleuren om je magneetmuur extra speels te maken. Foto door Benedict Huysentruyt (Pinterest).

Tip: maak er ineens een krijtmuur van, zodat je niet alleen leuke dingen kunt ophangen, maar ook met krijt een boodschappenlijstje of een leuke boodschap op de muur kunt schrijven. De ideale accentmuur in huis!

08/01/2020

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Aha: hierom moet jij je huis verwarmen met een pelletkachel!
Volgende artikel
Je vijf zintuigen aan het werk: ontdek de 3 thema's van Batibouw 2020