Doe Het Zelf

Haal de interieurtrends in huis! 3 low-budget DIY-tips

Als er 3 dingen zijn waar we tuk op zijn bij Inspirerend Wonen, dan zijn het onze interieurs, trends en onze portemonnee. Vandaag brengen we de drie samen met enkele interieurtips en interieur inspiratie waarmee je zelf aan de slag kan voor een appel en een ei.

Botanische trend

Onlangs hadden we het nog over de botanische trend. Wel, deze kan je op verschillende manieren in huis halen voor slechts enkele euro’s. Surf bijvoorbeeld naar Pinterest en zoek naar ‘botanical prints’. Je zal heel wat leuke prints tegenkomen die je thuis zelf kan printen en vervolgens kan inkaderen of met washi tape kan ophangen. Maak een bonte collectie van verschillende planten, insecten en bloemen! Of wat dacht je van een slinger met gedroogde planten?

Daarnaast kan je ook met echte planten aan de slag. Mix en match verschillende planten en bloemen en plaats ze in maatbuisjes, glazen flessen, ijscoupes of muffinschaaltjes, enzovoort om zo ook weer een leuk geheel te creëren.

Bron: Country Living & A pair and a spare

Goud en kopertrend

Goud en koper zijn twee kleuren die zowel warmte als een snuifje luxe aan je interieur toevoegen. Het leuke is dat de kleuren in zowat iedere interieurstijl passen en ze steeds voor een hip accent zorgen. Bovendien hoef je geen grote hap uit je budget te nemen om goud en koper in je interieur te verwerken. Met goud- en/of koperspray die je in de doe-het-zelfzaak vindt, kan je verschillende warme accenten leggen in je interieur.

Grafisch interieur

Tot slot blijven ook de prints, leuke quotes en allerhande patronen het goed doen. Deze zien we terugkomen op verschillende plekken en materialen. Zo hadden we het onlangs nog over het drukken van een foto op hout. Je kan echter ook je kussenslopen of plaids pimpen met een leuke quote of hippe print. Al wat je daarvoor nodig hebt is transferpapier en een strijkijzer.

Ook geometrisch blijft hot. Superleuk en cheap want met washi tape kan je keer op keer nieuwe patronen in je interieur introduceren! Wie graag ook wat exotische accenten legt in z’n interieur kan voor de Oosterse patronen en texturen kiezen. Deze komen terug op cementtegels, tapijten, sierkussens, enzovoort!

Bron: Pinterest

01/04/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Gouden tips voor betaalbare luxe in de badkamer
Volgende artikel
Paasknutselen volgende week? 3 leuke ideeën om happy van te worden