Vochtproblemen in de badkamer?

Hoe pak je vochtproblemen aan in de badkamer?

In films zijn badkamers altijd één groot glimmend oppervlak. Ook op hotel moet je bijna een zonnebril dragen om de glans van badkamertegels te trotseren. Waar loopt het dan mis in je eigen badkamer? Vaak genoeg poetsen is één ding, maar als je doffe plekken op je tegels of je plafond ziet, is er meer aan de hand. Zo pak je vochtproblemen aan in de badkamer.

Vochtproblemen: onaangenaam én ongezond

Vochtproblemen in de badkamer?Het is geen verrassing dat in badkamers – net als in keukens – vaak  vochtproblemen opduiken. Die uiten zich in schimmels, vochtplekken en muffe geurtjes. Onaangenaam en lelijk, dat staat vast, maar ook ongezond voor je huis en voor jezelf. Op lange termijn kan je woning aangetast worden door roestvorming, afbrokkelend of scheurend beton en rottend hout. Het zal je niet verbazen dat de effecten op je eigen lichaam ook behoorlijk dramatisch zijn, al zie je ze op het eerste gezicht niet. Een te hoog vochtgehalte is nefast voor reumapatiënten, en schimmels zijn vaak de boosdoener bij kortademigheid.

Goed verluchten is de boodschap

Om het overtollige vocht uit je badkamer te krijgen, moet je voldoende verluchten. Een raam openzwieren lijkt logisch, en dat is het ook – in de zomer. In de winter zul je al snel staan rillen van de kou. Een verluchtingsrooster is daarom een betere oplossing. Bestrijd je je vochtprobleem liever nog iets efficiënter? Overweeg dan een gecontroleerde mechanische ventilatie. Hiervan bestaan er twee varianten:

  • Simple flux: dit type afzuiging voert de verzadigde lucht af.
  • Double flux: dit systeem haalt niet alleen de vochtige lucht uit de badkamer, maar brengt daarnaast ook verse lucht (opgewarmd) weer binnen.

Het ventilatiesysteem op maat van jouw badkamer

Om een ventilatiesysteem te vinden dat perfect is afgestemd op jouw badkamer, moet je rekening houden met verschillende factoren: de grootte van de ruimte, de mate waarin die geïsoleerd is, de ouderdom van je huis, enzovoort. Geïnteresseerd in een ventilatiesysteem om je badkamer voorgoed van vochtproblemen te verlossen? Maak een afspraak met onze specialisten!

 

Uw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.