Doe Het Zelf

Het onderhoud van bronzen deurbeslag

Brons wordt donkerder met de tijd, daarom geven we enkele tips voor het onderhoud van jouw bronzen deurbeslag. Dankzij deze tips krijgt je bronzen deurbeslag een prachtige uitstraling, terwijl het zijn charme en oude look behoudt …

Voorkom met deze tips een groene aanslag en houd je bronzen deurgrepen helder!

Je bronzen deurbeslag reinigen

Brons is een legering van koper en tin en krijgt door natuurlijke, langdurige corrosie een groene of bruine oxide. Om het platina van jouw bronzen deurbeslag te beschermen en verdere corrosie tegen te gaan, is er een laag bijenwas aangebracht op het bronzen deurbeslag.

Door gebruik polieren onze handen het geoxideerd brons en zal het op deze plaatsen lichter worden van kleur. De plaatsen waar het deurbeslag minder intensief gebruikt wordt, krijgt het een donkerdere kleur. Dit komt door de natuurlijke corrosie van het brons. 

Om je bronzen deurbeslag te onderhouden, kan je best het deurbeslag regelmatig met een zachte, droge doek afnemen. Let op! Gebruik in geen geval schuur- of schoonmaakmiddelen! Door Living Finish te gebruiken, komt de natuurlijke kleur van het brons terug tevoorschijn.

Onderhoud bronzen deurbeslag

Wil je de oorspronkelijke uitstraling van het product behouden? Breng regelmatig een laagje bijenwas aan, dat legt een beschermende film op het bronzen deurbeslag. Maar we hebben het al vaker gezegd: hoe ouder, hoe authentieker het beslag wordt!

20/12/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
5 tips voor een industrieel interieur
Volgende artikel
Maak zelf een originele kaarthouder voor al je kerstkaarten!