Doe Het Zelf

Hack je bureau! 7 DIY hacks voor het kantoorleven

Het kantoorleven… Een deel van ons zit er dagelijks in. En dan zijn er wel eens enkele dingen die anders kunnen, efficiënter of gewoonweg slimmer. Ver hoef je het trouwens niet te zoeken. Dat bewijzen de volgende DIY hacks voor je bureau.

Zo kan je bijvoorbeeld ook je badge in je smartphone case bewaren. Je smartphone heb je sowieso op zak en dus ook je badge!

Is het een clip? Of is het een kapstok?

Zo’n clip is trouwens ook zeer handig om vanalles aan op te hangen. Je hoofdtelefoon bijvoorbeeld… Gebruik je een in-ear hoofdtelefoon? Dan rol je die netjes op rond je clip.


Op 1 been kan je niet staan

En ook je toetsenbord niet. Zo’n ontbrekend voetje is verschrikkelijk irritant want dan staat je toetsenbord onstabiel wat het typen er niet leuker op maakt. Denk MacGyver, kijk om je heen en pak de eerste clip die je tegenkomt. Daarmee vervang je razendsnel het ontbrekende voetje en kan je terug tegen lichtsnelheid typen!

Kabelmanagement

Je kent het wel: een bende kabels die achter je laptop rondzwerven. Ontkoppel je een kabel? Dan mag je er zeker van zijn dat die van je bureau valt zodat je weer kan vissen achter je kabels. Ook daar bieden clips een vernuftig antwoord op:

Opgehangen staat netjes

Aan die clips kan je ook heel wat ophangen. Van pennen tot rekkers en zelfs andere clips.

Van floppy disk naar pennenhouder

De floppy is de belichaming van retro op kantoor. Wie graag met nostalgie terugkijkt naar de tijd van de diskettes, kan z’n eigen retro pennenhouder maken met 4 floppy disks en wat ijzerdraad.

Slecht wifi signaal? Let me fix that!

Waar aluminiumfolie toch allemaal goed voor is. Zit je in een hoek waar je weinig of geen ontvangst hebt? Versterk het signaal dan met wat aluminiumfolie.

 

DIY iPhone dock

Het beste hebben we bewaard tot het einde. Met twee clips kan je ook je eigen iPhone houder maken. De onderstaande houder is trouwens niet de enige. Op het internet vind je tientallen verschillende constructies die soms best vernuftig zijn. Allen schijnen ze echter uit in één ding: eenvoud!

Inspiratie: Mashable

14/05/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
De seniorenwoning: genieten van je oude dag in een huis op maat
Volgende artikel
Dossier tweede verblijf: wat zijn de fiscale addertjes onder het gras?