Doe Het Zelf

Haal de lente in huis met vrolijke decoratieve vazen

Niets doet zoveel aan de lente denken als heerlijk geurende bloemen. Haal samen met de bloemen de lente in huis en zet ze in een kleurrijke zelfgemaakte vaas!

Vazen maken met flessen

Gooi oude wijn- en bierflessen niet zomaar weg. Je kan ze gemakkelijk gebruiken om zelf een vaas mee te maken! Met een likje verf, een stukje koord en een bloemetje fleuren die lege flessen al snel je interieur!

Je kan een oude glazen fles een nieuw leven geven met een likje verf. Haal in de doe-het-zelf-zaak een spuitbus in de kleur die jij je vaas wil geven. Kies voor verf die op glas pakt en bestand is tegen water, want inderdaad bloemen hebben water nodig!

Met een stuk koord ben kan je ook al veel. Kies een bol garen of koord in een fleurige kleur. Kleef het koord zorgvuldig rond de fles. Het geeft je interieur een zomerse look. Met een bruin koord doet het een beetje denken aan een strandhuisje.

Oude vazen opfleuren

Je kan er ook voor kiezen om oude vazen nieuw leven in te blazen. Beschilder bijvoorbeeld de binnenkant van een doorzichtige vaas in een fleurige lentekleur. Nog steeds de zelfde vaas, maar met een volledig andere uitstraling.

Een andere leuke manier om oude vazen op te fleuren is met enkele parels of ander voorwerpen die reliëf kunnen aanbrengen. Kleef de voorwerpjes op de vaas of breng met het lijmpistool enkele stipjes, streepjes of woorden aan. Daarna kan je over de vaas schilderen. Een mooi effect: zo’n vaas met reliëf!

Ook kan je de vaas kleur geven door er stroken Washi Tape op te kleven.

Vaas maken van een oude lamp

Met de bollen van een oude lamp kan je leuke dingen doen. Zo kan je er bijvoorbeeld een creatieve vaas van maken.

Zelf een vaas maken: inspiratie

 

08/04/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Carl de Smet stelt voor: een stoel die zichzelf maakt!
Volgende artikel
Ervaring sleutel op de deur – Vloerverwarming gecombineerd met een warmtepomp