Doe Het Zelf

Geveldecoratie – De eerste indruk van je woning

De eerste indruk is zeer belangrijk en vaak onuitwisbaar. Hetzelfde geldt voor je woning waarbij de gevel voor de eerste belangrijke indruk zorgt. Net als onze eigen outfit en kapsel kunnen we ook onze woning aanpakken. In Amerika noemt het ‘curb appeal’ wat zoveel betekent als de aantrekkelijkheid van een woning vanop de stoep. Beginnen doen we bij de huisnummer.

Huisnummers en naamborden

Een huisnummer is een essentieel onderdeel van de voorgevel. Zonder huisnummer ben je natuurlijk niet terug te vinden en zal ook de postbode twee keer moeten kijken. Er bestaan heel wat mogelijkheden om je huisnummer kenbaar te maken. Stalen nummers, bordjes met daarop de familienaam en huisnummers of een verwelkomende boodschap of huisnummers met een origineel design.

Ben je zelf wat handig? Dan kan je zelf aan de slag met je huisnummers om er iets origineels van te maken zoals de eigenaar van deze woning deed:

Pierre Wenno – Pinterest

Brievenbus make-over

De tweede must-have aan je gevel is de brievenbus. Opnieuw een leuke manier om je stempel te drukken op je woning en de eerste indruk van je woning bij te sturen. Houd je van design en strakke lijnen? Of schuilt er nog een groot kind in je en mag iedereen dat weten? Verwerk je persoonlijke stijl in je brievenbus en spring uit de band!

Leg een geveltuintje aan

Geveltuinen zijn dé manier om meer groen in de stad te krijgen en om je gevel op te frissen. Plant zeker ook wat bloemen tegen de stoep om wat kleur toe te voegen aan je gevel.

Instructies en inspiratie voor het aanleggen van een geveltuin vind je hier.

Een geveltuin toch niet meteen iets voor jou? Dan kan je altijd beginnen met bloembakken onder je raam. Simpel, onderhoudsvriendelijk maar toch zeer mooi!

Een gewone houten voordeur?

Je kan je huidige voordeur altijd afschuren – als het een houten deur is natuurlijk – en kiezen voor de natuurlijke houtkleur. Mag het toch wat specialer zijn? Wat dacht je bijvoorbeeld van een opvallende kleur die contrasteert met de rest van je gevel? Of gebruik net die kleuren die ook terugkomen in je bloembakken of je brievenbus.

Lights will guide you home…

Het wordt niet voor niets gezongen in verschillende liedjes. Het licht leidt ons naar huis en leidt je bezoekers naar je voordeur. Ook hier zijn de mogelijkheden eindeloos en kan je kiezen voor de stijl van je woning, een hip design of kan je zelf verlichting maken voor je voordeur.

Een verwelkomende deurmat

Nog even de schoenen vegen en dan binnen. De deurmat is dus het laatste wat je bezoekers zien en mag dus zeker ook aangepakt worden. Zo kan je deurmatten bedrukken, kleuren met felle verf of er zelf maken met hout of keien.

20/04/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Mancaves voor mannen, she-sheds voor vrouwen!
Volgende artikel
Renovatie van je keuken voor minder dan €100? Yes we can!