Gepolierde betonvloer reinigen: do’s en don’ts

Gepolierde betonvloeren zijn erg trendy en sieren heel wat huizen. Dit soort vloerbekleding ziet er heel fraai uit en is bovendien ook nog eens onderhoudsvriendelijk. Gepolierde betonvloer reinigen is gemakkelijk en kost weinig tijd. Ontdek hier hoe je te werk gaat.

Wat is gepolierd beton?

Een gepolierde betonvloer krijgt een gladde, blinkende toplaag tijdens het productieproces. Het polieren is specialistenwerk en gebeurt met een vlindermachine. De vloer is doorgaans 10 centimeter dik en heeft een lange levensduur. Een van de grote voordelen van gepolierd beton is de veelzijdigheid. Dankzij het procedé kan je deze vloerbekleding namelijk in heel veel kleuren verkrijgen. Gepolierde betonvloeren zijn bovendien perfect combineerbaar met vloerverwarming. Gepolierd beton wordt dikwijls in één adem genoemd met epoxyvloer, maar de twee hebben alleen hun look gemeen.

Gepolierde betonvloer: duurzaam en onderhoudsvriendelijk

Een gepolierde betonvloer is glad en egaal, wat hem heel onderhoudsvriendelijk maakt. Om hem extra duurzaam en lekvrij te maken, wordt het beton met een beschermende lak of epoxybescherming afgewerkt. Deze laag voorkomt ook dat er vuil indringt. Als je toch morst met etenswaren of chemische producten, moet je de vloer zo snel mogelijk met water reinigen./

Gepolierde betonvloer reinigen: tips

Je gepolierde betonvloer reinigen doe je door deze eenvoudige instructies te volgen:

  • Behandel de vloer regelmatig met lijnolie of bijenwas.
  • Poets de vloer met natuurlijke zeep.
  • Dweil regelmatig (de dweil mag niet doorweekt zijn).
  • Vermijd bleekwater.

Je merkt het: je gepolierde betonvloer proper houden, kost niet veel tijd en moeite. Als je deze tips volgt, blijft je vloer in perfecte staat en heb je er extra lang geniet van!

Uw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vincent Rondwijk
Vincent Rondwijk

Bedankt voor de tips. Heb sinds een jaar ook een gepolierde betonvloer. Ik heb deze weleens schoongemaakt met bijenwas, maar ga nu ook eens lijnolie proberen. Eens ziet wat beter werkt voor mij!

Hanne Inspirerend Wonen
Hanne Inspirerend Wonen

Hallo Vincent,

Laat ons zeker weten wat voor jou het beste werkt!

Groetjes,

Hanne
Inspirerend Wonen