Doe Het Zelf

Haal de zon naar je tafel met servies en bestek in zomerse kleuren!

De zomer maakt stilaan terug zijn intrede en dat juichen we alleen maar toe. Het kwik dat stijgt, de dagen die langer duren en de zomerse kleuren die ons opnieuw doen stralen. Om ook aan tafel voor wat meer zon en kleur te zorgen, pimpen we vandaag het servies en bestek met een leuke DIY-tip!

De kans is zeer groot dat wanneer je de keukenschuif opentrekt, je heel wat messen, vorken en lepels van diverse stijlen terugvindt. Toen je alleen ging wonen kreeg je waarschijnlijk een hoop bestek van ouders, familieleden en vrienden die samen een bonte verzameling vormen. Of misschien geldt voor jou net het tegenovergestelde: één uniform bestek dat je lang geleden bij IKEA gekocht hebt.

Helemaal niets mis mee, maar wie graag wat meer kleur aan tafel heeft, moet nu de oren spitsen. Met een spuitbus verf en wat tape kan je jouw bestek – en ook je servies – voor een appel en een ei pimpen. Zo is het altijd een beetje zomer aan tafel!

Bestek en servies beschilderen

Hoe ga je nu te werk? Een eerste mogelijkheid bestaat eruit om alle messen, vorken, lepels maar ook borden, tassen en kommen af te plakken. We raden aan om die delen die in aanraking komen met voedsel niet te overspuiten met verf. Op de andere delen kan je jezelf dus volledig uitleven!

  1. Was alles goed af zodat alles proper en vet- en stofvrij is.
  2. Plak alles af en druk de tape overal goed aan zodat er geen verf door de naden kan sijpelen.
  3. Eventueel kan je alles een eerste laag met primer geven. Laat goed drogen.
  4. Neem je gewenste kleur bij de hand en geef alles bij voorkeur twee lagen waarbij de spuitbus telkens op dezelfde gelijke afstand houdt.
  5. Laat een nachtje drogen en verwijder alle tape.

Tip: wees creatief en maak leuke patronen met je tape. Test eventueel eerst op een stuk karton.

Een andere originele methode is die van de RunwayChef:

  1. Was je bestek goed af.
  2. Neem een doos bij de hand en maak inkepingen waar je bestek in past.
  3. Plaats vervolgens al het bestek in de inkepingen tot waar je de verf wilt.
  4. Geef het bestek een eerste laat terwijl je de spuitbus op zo’n 20 à 25cm afstand houdt. Laat een 20-tal minuten drogen en herhaal. Geef desgewenst nog een derde laag en klaar!

Je bestek én de eettafel stralen als nooit tevoren en dat voor slechts enkele eurootjes! Laat je fantasie de vrije loop en pak ook je servies aan.

Inspiratie: DIY Network & Pinterest

13/04/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
De geveltuin zorgt voor meer groen in de stad!
Volgende artikel
Wonen op 1,5m breedte – Keret House Warschau