Doe Het Zelf

Een tuinafsluiting kiezen: waarmee rekening houden?

Als je beslist om een tuinafsluiting te plaatsen, kan je kiezen uit twee types tuindraad: panelen en gaasafsluiting op rollen. Panelen zijn robuuster, terwijl een gaasafsluiting er fijner en meer subtiel uitziet.

In het straatbeeld zie je tuindraad meestal in het groen, maar hij is ook in het zwart of grijs verkrijgbaar. Je doet er goed aan om de verschillende onderdelen bij dezelfde fabrikant te kopen. Zo vermijd je dat je een aantal keer naar de winkel moet lopen. We zetten de eigenschappen van panelen en gaasafsluiting even op een rijtje.

Panelen

Panelen zijn meestal 2 meter breed en worden met beugels aan de palen bevestigd. Ze zijn verkrijgbaar in twee uitvoeringen: klassiek of decoratief. Met inox muurbevestigers sluiten ze ook mooi aan bij de gevel van je huis of garage.

Gaasafsluiting op rollen

Gaasafsluiting op rollen is goedkoper dan panelen, maar de plaatsing duurt langer. De grootte van de mazen en de dikte van de draaddiameter bepaalt de stevigheid van het gaas. Let erop dat je eenheid creëert in je tuin en de kleur van de tuinpoort afstemt op je tuinafsluiting.

Prijs tuinafsluiting

Vooraleer je aan de slag gaat, bekijk je het kostenplaatje. Je hebt heel wat materiaal nodig wat een aardige duit kan kosten. De hoeveelheid hangt natuurlijk af van de lengte van de afsluiting. Het is vooral belangrijk om rekening te houden met het doel van de tuinafsluiting. Advies vragen aan een specialist in je doe-het-zelfzaak helpt je sowieso een eind op weg om de kwaliteit van de verschillende materialen te vergelijken.

Zelf plaatsen of laten plaatsen

We raden je aan om je tuinafsluiting zelf te plaatsen. Als je zelf de handen uit de mouwen steekt, betaal je minder. Vooraf genoeg informatie verzamelen en de nodige voorbereidingen treffen, is de boodschap. Achteraf kijk je terug op een geslaagd werk waarop je met recht en rede trots kan zijn. Je kan er ook voor kiezen om je tuinomheining te laten plaatsen. Een expert ter zake staat garant voor een professionele dienstverlening en een resultaat dat gezien mag worden. Uiteraard hangt daar een prijskaartje aan vast. Het beste wat je in dat geval kan doen, is bij een aantal partijen een offerte opvragen en op basis daarvan je keuze te maken.

22/08/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Leverancier in de kijker: Daikin
Volgende artikel
Doe-het-zelf-wel-huis leert vrouwen klussen en bouwen