Doe Het Zelf

Een kerstboom versieren voor gezellige feestdagen

Kerstmis, dat is samen met familie en vrienden genieten. Een kerstboom mag dan niet ontbreken. Hij is tijdens de eindejaarsperiode het centrale punt in het interieur waarrond de feestelijkheden plaatsvinden. Een mooie kerstboom biedt een knus gevoel. Een kerstboom versieren is bovendien erg plezierig: ideaal om samen met je kinderen te doen.

Verschillende soorten kerstbomen

Kerstbomen worden geleverd in allerlei maten, van miniboompjes tot grote bomen. Je maakt je keuze op basis van je budget en de beschikbare ruimte. Er zijn ook namaak kerstbomen verkrijgbaar. Die vind je in je doe-het-zelfzaak. Tegenwoordig zien ze er als nieuw uit en het grote voordeel is dat ze geen naalden kunnen verliezen. Wanneer je voor een ‘echte’ kerstboom gaat, kies je er beste een met een kluit die je in een pot (die geen water doorlaat) kan plaatsen. Zo blijft de boom zo lang mogelijk mooi en is de kans op naaldverlies kleiner. Geef de kerstboom voldoende water: ongeveer een halve liter water per dag is aan te raden.

Kerstboom versieren op de klassieke manier

Een kerstboom versieren kan op allerlei manieren. Ballen en slingers gebruiken blijft een klassieker. Een kerstboompiek en lampjes mogen uiteraard niet ontbreken. Kies een kleur (rood of wit zijn populair) om het stijlvol te houden. Je kan ook twee kleuren combineren: rode ballen en zilveren slingers scoren altijd goed. Het beste advies is om het eenvoudig en elegant te houden. Al dit materiaal vind je bij jouw doe-het-zelfzaak.

Kleurrijke kerstversiering

Een heel kleurrijke kerstboom met alle toeters en bellen is natuurlijk ook een optie. Hij vormt een echte blikvanger in je woonkamer en zorgt voor een vrolijke noot. Wanneer je niet zo van kleuren houdt, kies je voor een meer trendy kerstboomversiering met zwarte en witte elementen. Daar kan je wat pit aan toevoegen met een extra kleur zoals turquoise, paars, goud of zilver. Overdaad schaadt dus gebruik niet te veel kleuren door elkaar.

We wensen je alvast prettige en knusse feestdagen toe!

13/12/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Stockverkoop bij Lambrechts op zaterdag 15 december
Volgende artikel
Ethan Allen | 1ste Europees Design Center in Brussel