Doe Het Zelf

Doe-het-zelf-wel-huis leert vrouwen klussen en bouwen

Gereedschapsfabrikant Stanley heeft in Mechelen het eerste doe-het-zelf-wel-huis geopend. Geen concurrentie voor Hubo of andere doe-het-zelfzaken. Neen, in dit huis kunnen vrouwelijke klussers allerhande workshops volgen en advies vragen aan experts.

Vrouwen in de bouw

Volgens een onderzoek van Vitaya gebeurt 44% van aankopen in doe-het-zelfzaken door vrouwen. Dat bevestigt een trend: vrouwen gaan almaar vaker klussen en de klusjesrol overnemen van hun mannen. Ook Stanley is ervan overtuigd dat vrouwen alles in huis hebben om goede doe-het-zelvers te zijn. “Maar ze hebben meer drempelvrees. Vrouwen willen projecten pragmatischer aanpakken en willen op voorhand weten hoe ze het gaan aanpakken en met welke materialen. Terwijl mannen meer naar de afzonderlijke stukken kijken, zien ze ook meer naar het geheel”, aldus Stanley.

Doe-het-zelf-wel-huis

Om nog gerichter op de doelgroep van de gedreven vrouwelijke doe-het-zelvers in te spelen, startte Stanley een website met handige klustips voor vrouwen. Vervolgens kwamen er workshops door professionals bij vrouwen thuis. Maar de vraag oversteeg het aanbod. En zo kwam Stanley op het idee om ook een doe-het-zelf-wel-huis op te richten. In een oud herenhuis in de Hanswijkstraat 42 in Mechelen kunnen vrouwen nu terecht voor workshops en tips om te leren renoveren. Zelf een zekeringskast plaatsen, je zolder isoleren, een lavabo installeren,… al deze zaken komen aan bod in de workshops in het Stanley House.

22/08/2012

Vragen en opmerkingen

HJ
Hilde Janssens

Beste, ik wil graag asap atarten met een beginnerscursus klussen. Een (oud) artikeltje over het doe-het-zelfhuis in Mechelen, bracht me op deze site. Organiseren jullie momenteel nog zulke initiatieven? Zo ja, graag meer info. indien niet, kan je me adviseren waar/hoe ik best deze vaardigheden verwerf? Alvast bedankt voor het antwoord.
Vriendelijke groet, hilde janssens

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Een tuinafsluiting kiezen: waarmee rekening houden?
Volgende artikel
Soorten trappen, van steektrap tot zwevende trappen