Doe Het Zelf

Haal eens een wagen uit elkaar: DIY deco-ideetjes met auto-onderdelen

Afscheid nemen van je eerste autootje doet altijd pijn. Maar voor je bolide naar de eeuwige jachtvelden (of het autokerkhof) vertrekt, is het leuk wat onderdelen te verzamelen. Ben je creatief en handig? Dan zorgen deze doe-het-zelf-ideetjes ervoor dat je voor altijd een aandenken hebt aan je wagen.

Deze 6 auto-onderdelen krijgen een tweede leven

Je zult versteld staan van wat je allemaal nog kunt fabriceren met oude auto-onderdelen. Laat je inspireren door deze 6 doe-het-zelf-ideetjes:

 

1.     Autobanden als paraplubak of poef

Een autoband als bloembak of schommel is niets nieuws. Maar een band als paraplubak, lijkt je dat niets? Je boort een paar gaten aan de bovenkant, breed genoeg om een paraplu in te steken. Het grote voordeel: het water van de paraplu loopt mooi in de band. Geen natte spetters op de vloer!

 

Als je wat draad spant tussen oude banden en ze vervolgens overspuit in felle kleuren, heb je in een mum van tijd originele poefjes. Een bijzonder hip idee om een jeugdhuis of kinderkamer in te richten.

 

2.     Fruit in een nummerplatenmand

De nummerplaat van je eerste autootje aan de muur is leuk. Maar een hele wand gedecoreerd met nummerplaten heeft nog nét dat tikje meer.

 

Extra tip: als je twee nummerplaten met blindklinknagels aan mekaar hecht, ze een beetje plooit en er vier vijzen indraait, heb je een trendy fruitschaal.

3.     Koplampen als kroonluchter

Blaas je koplampen nieuw leven in en gebruik ze als verlichting in je huis. Als muurverlichting, bureaulamp of vintage kroonluchter: mogelijkheden te over.

4.     Wijn uit een motorblok

Ook een oud motorblok biedt nog tal van deco-alternatieven. Als je het met zilver overspuit en er flessen in plaatst, heb je een niet te evenaren wijnrek. Hiermee scoor je zeker bij je vrienden. Datzelfde motorblok kan ook omgetoverd worden tot salontafel. Plaats er een glasplaat op en er wordt gegarandeerd over je tafel gesproken!

 

5.     Uitlaattrapleuning

Een versleten uitlaat helemaal opgeschuurd en geverfd? Perfect! Je hebt een nieuwe trapleuning gevonden.

 

6.     Gordelsleutelhanger

Ook altijd op zoek naar je sleutels? Van de gesp aan je autogordel maak je een sleutelhanger. Het verankeringspunt hang je gewoon aan de muur. Zo klik je je sleutel veilig vast.

31/05/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Kunstgras op je balkon
Volgende artikel
Hoe onderhoud je douglas-hout in je tuin?