Doe Het Zelf

DIY: de mooiste paasdecoratie staat in jouw interieur!

Paaskrans: diy paasdecoratie, vrouw is bezig aan de krans

Het is bijna zover: Pasen komt eraan! De tijd van gezellige brunches, lekkere chocolade eitjes, familiereünies… en een kleurrijk interieur! Hoe jij je woning helemaal omtovert tot een fleurig paradijs? Hier lees je hoe je die leuke paasdecoratie zelf maakt! Dé ideale activiteit tijdens deze plezierige paasvakantie.

Bloemstukje in paasthema

De beste manier om je interieur wat op te fleuren? Met bloemen, natuurlijk! Uiteraard kun je simpelweg een boeketje gaan halen bij de lokale bloemist, maar waarom zou je zelf niet eens iets creëren? Maak bijvoorbeeld een bloemstukje in een ei: dat is pas écht helemaal in paasthema! Dit is alvast het stappenplan:

 1. Kook het aantal eieren dat je wilt versieren.
 2. Pel het bovenste deel van de eierschaal van het ei, zodat je de inhoud eruit kunt lepelen. Opgepast: de schaal is zeer breekbaar!
 3. Leg een klein stukje oasis in het ei.
 4. Decoreren maar!

Nu is het aan jou: zoek de kleurrijkste bloemen in je tuin of passeer eens langs je favoriete tuincentrum. Zorg natuurlijk wel voor kleine exemplaren zodat ze in het eitje passen. Klaar? Zet de bloemstukjes dan in een leuk eierdoosje en zet ze op de schouw of op tafel.

Een leuk extraatje? De bloemeneitjes op een boomstronk plaatsen! Lijm eerst met een lijmpistool wat mos op een (met water afgespoelde) boomstronk. Lijm daar de eitjes bovenop et voilà: die paasdecoratie is alvast klaar! Wedden dat al je bezoekers er jaloers op worden?!

Bereid je voor op de paasbrunch

eitjes met allerlei gekleurde en gehaakte eiermutsjes

Is het jouw beurt om de paasbrunch te organiseren en wil je scoren bij je familieleden? Geef je eitjes dan een leuk mutsje! Het ei blijft zo niet alleen langer warm, de muts maakt je simpelweg ook gewoon vrolijk. Zo ga je alvast te werk:

 1. Haak 4 lossen. Haak een halve vaste in de eerste losse om de cirkel te sluiten.
 2. Toer 1: Haak eerst 2 lossen en dan 10 stokjes in de cirkel. Haak een halve vaste in de tweede losse om de toer te sluiten.
 3. Toer 2: Haak eerst 2 lossen en vervolgens 2 stokjes in ieder al gehaakt stokje. Haak een halve vaste in de tweede losse om de toer te sluiten.
 4. Toer 3 t.e.m. toer 5: Haak eerst 2 lossen en vervolgens 1 stokje in ieder al gehaakt stokje. Haak een halve vaste in de tweede losse om te toer te sluiten.
 5. Toer 6: Haak eerst 1 losse en vervolgens 1 vaste in iedere steek. Haak een halve vaste in de eerste losse om de toer te sluiten.

Zo: in principe is het mutsje nu al af! Heb je nog zin in wat extra haakwerk en wil je pas écht de paassfeer naar de brunchtafel halen? Haak er dan ook nog oortjes bij:

 1. Haak 6 lossen.
 2. Haak 5 vasten, beginnend bij de tweede losse.
 3. Haak nog 10 tot 11 toeren vaste steken, naargelang hoe lang de oren moeten zijn.
 4. Maak de oren vast aan het lijfje.

En nu het eitje niet vergeten op te eten natuurlijk ;-).

Haal dankzij paasdecoratie kleur in huis

Uiteraard is je paasdecoratie pas perfect als je ook nog eens gekleurde eitjes in huis haalt. Maak die snel en gemakkelijk zelf door kippeneieren in 1001 kleuren te schilderen! Ga als volgt te werk:

 • Kook de eitjes hard en laat volledig koelen.
 • Schilder één of twee basislaagjes in dezelfde kleur. Gebruik daarvoor acrylverf of eierverf.
 • Vanaf nu kun je pas écht creatief zijn: decoreer de eitjes! Verf er stippen of strepen op, kies voor gekke vormen, of schilder zelfs een konijnensnoetje.
 • Leg alle geschilderde eitjes in een glazen kom en zet die kom op een zichtbare plaats.

Tip: Schrik dat de verf in contact zal komen met je hardgekookte ei of dat het ei slecht zal worden als je het niet in de koelkast zet? Kook je ei dan niet, maar blaas de inhoud eruit door zowel bovenaan als onderaan een gaatje te maken. Pas dan wel op bij het schilderen, het ei is nu extra breekbaar!

Paasdecoratie met en voor de kinderen

Genieten jij en je kinderen van de paasvakantie en zoek je nog een leuke namiddagactiviteit? Maak dan samen vrolijke paasdecoratie! Kijk bijvoorbeeld naar dit schattige konijntje: de ideale opbergplek voor je snoepjes. Dit heb je nodig:

 • dun kartonnetje
 • donkerroos papier
 • zalmroos papier
 • wit papier
 • set wiebeloogjes
 • witte plastieke bekertjes

Zo ga je te werk:

 1. Knip uit het kartonnetje twee oortjes. Lijm daar een wit papier over.
 2. Knip in dezelfde vorm, maar dan enkele millimeters kleiner, uit het donkerroze papier de binnenkant van de oortjes uit. Kleef die in het midden op het kartonnetje.
 3. Lijm de oortjes nu aan de binnenkant van het bekertje.
 4. Knip uit hetzelfde donkerroze papier een klein rondje uit. Dat zal straks het neusje worden.
 5. Knip uit het zalmroze papier twee cirkeltjes uit die zo’n 2 à 3 millimeter groter zijn.
 6. Knip twee rechthoekjes uit het witte papier voor de tanden.
 7. Lijm de twee zalmroze cirkeltjes tegen elkaar. Daarvoor mogen ze een klein beetje overlappen. Kleef het neusje erboven en de tanden eronder.
 8. Lijm dat geheel in het midden van het bekertje.
 9. Kleef twee wiebelende oogjes op het bekertje.

Zo, het bekertje is klaar. Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is het volstoppen met snoepjes en kleine paaseitjes. Smullen maar!

13/04/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Kleine tuin inrichten: zo ziet je kleine tuintje eruit als een paradijs
Volgende artikel
Appartement aan zee inrichten: zo doe je dat