Doe Het Zelf

Zet je woonkamer in de bloemetjes met deze zomerse decoratie

De bomen krijgen terug groene blaadjes en de mooiste bloemen beginnen opnieuw te ontluiken. De zomer nadert met rasse schreden en dat zomers gevoel halen we graag ook naar binnen. Daarom tonen we je hoe je jouw interieur letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes zet met zelfgemaakte decoratie!

Je eigen bloemenhemel maken

Een opmerkelijke interieurtrend die we de laatste weken meer en meer zien opduiken, zijn de hangende bloeminstallaties. Kunstenaars van over de hele wereld, waaronder ook de Britse Rebecca Louise Law, creëren prachtige kunstwerken met verschillende soorten bloemen.

Rebecca Louise Law

Deze frisse look kan je moeiteloos naar je eigen interieur halen. Al wat je nodig hebt om je eigen bloemenhemel te maken, zijn bloemen en heel wat zijdedraad. Je kan ook visdraad gebruiken of kleurrijk touw. We raden aan om de bloemen boven de eettafel te hangen. Zo kan je de lamp eventueel gebruiken om de bloemen aan vast te knopen. Heb je niets om de bloemen aan te bevestigen? Gebruik dan transparante plakband of maak net zoals de bloggers van Sugar and Cloth een frame van kippengaas dat je aan het plafond kan ophangen. Aan de kippengaas kan je dan al je bloemen knopen.

Sugar & Cloth

Net als het touw heb je ook wat betreft de bloemen verschillende opties. Zo kan je gebruik maken van verse bloemen, gedroogde bloemen of namaakbloemen. Hang de bloemen met de bloemkop naar beneden en hang ze op verschillende hoogte. Je kan afwisselen met verschillende kleuren of kiezen voor je lievelingskleur of -bloem.

Een gebloemd gewei

Hertenkoppen in het interieur zijn intussen niets nieuws meer. Om er toch een hedendaagse twist aan te geven, bedacht Elizabeth Kartchner een hippe manier om een gewei te pimpen. Met kleine vaasjes, wat gouden spray, gekleurd touw en een heleboel frisse bloemetjes maak je in een handomdraai een prachtige eyecatcher om op je salontafel of buffetkast te plaatsen.

Je zou het gewei ook kunnen ophangen aan het plafond of tegen de muur. Let er dan wel op dat je vaasjes niet kunnen vallen.

Veel decoratieplezier!

05/05/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Dit kleine huis op wielen biedt alles wat je nodig hebt
Volgende artikel
De halfopen bebouwing, wat met de overname van de scheidingsmuur?