Doe Het Zelf

Decoratie idee! Kleurrijke kastjes in 5 stappen

Kriebelen je vingers om je interieur op te fleuren? Dan hebben wij een leuk decoratie idee voor jou! Tover wijnkistjes om tot trendy kastjes. Hiermee geef je kleur aan je interieur en heb je extra plaats voor decoratie.

Decoratieve kastjes maken – wat heb je nodig?

In de eerste plaats heb je wijnkistjes nodig, logisch. Weet je niet waar zoeken? Vraag eens in de supermarkt of zij er hebben. Wie weet krijg je ze gratis.

Daarnaast heb je natuurlijk nog een aantal spullen nodig. Zorg voor een stapel oude kranten, verf (dit mag een restje zijn), een verfborstel, restjes behangpapier, een snijmes en houtlijm.

Aan de slag

  • Stap 1: leg oude kranten op je werkoppervlakte, zo hoef je geen schrik te hebben om te morsen. Schik de wijnkistjes op de kranten.
  • Stap 2: knip de restjes behangpapier op de juiste grootte, zorg dat ze in de kistjes passen. Maar plak ze nog niet vast!
  • Stap 3: schilder de kistjes in de gewenste kleur. Kies de kleur zorgvuldig zodat de kistjes perfect bij je interieur passen. Indien nodig kan je meerdere lagen verf aanbrengen.
  • Stap 4: als de kistjes droog zijn, bekleed je de achterkant met het behangpapier. Breng met een penseel houtlijm aan op de achterkant en plak rustig het vel in de kist.
  • Stap 5: hang de kastjes tegen de muur, of stapel ze net zoals je in gedachten had. En nu vullen maar met leuke spullen!

Wat vinden jullie van dit decoratie idee? Een leuk idee voor jouw interieur? Of heb je zelf nog leuke ideeën? Deel ze dan hieronder of via onze Facebookpagina met onze lezers & fans!

24/01/2013

Vragen en opmerkingen

L
Lieven

Hoi,
Heb je ook tips ivm de kistjes best ophangen?
Groeten

IT
Iwonen Team

Hi Lieven,

Het meest eenvoudige is om op 2-3 plaatsen een gat te boren in je muur en daar een plug in te plaatsen. Boor vervolgens aan de binnenzijde van je kist 2-3 gaten op gelijke afstand en vijs vervolgens de vijzen door de gaten in het kistje in de plugs. Je kan ook al meteen de vijzen in de plugs plaatsen en daar je kistje aan ‘ophangen’.

Wil je toch wat zwaardere spullen erin plaatsen, dan kan je op veilig spelen met een L-profiel of L-haak.

Veel succes,
het iWonen team

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Hoe een wintertuin inrichten?
Volgende artikel
FriFri Friteuse!