Doe Het Zelf

De magie van aluminiumfolie: dit kun je er allemaal mee doen

Aluminiumfolie hebben we allemaal wel in de kast liggen. Het is zo goed als onmisbaar geworden in de keuken. Maar met het blinkende papiertje kun je zo veel meer doen dan etenswaren inpakken. Net op die momenten dat je het echt niet verwacht, komt aluminiumfolie zeer goed van pas. We vertellen je waarom.

Aluminiumfolie: 5x anders

Het is niet bijzonder milieuvriendelijk, dus voor onze boterhammetjes gebruiken we beter een brooddoos, maar toch is het handig om aluminiumfolie in je kast te hebben. En wel hierom:

 

 

Bruine suiker

Je kent het vast wel: je hebt pannenkoeken gebakken en de kinderen willen bruine suiker. Je haalt je pak uit de kast en het lijkt of je een baksteen vasthebt: verdorie, de suiker is helemaal samengekoekt tot een grote harde klomp. Aluminiumfolie to the rescue! Verpak je suiker in de folie en zet het geheel gedurende vijf minuutjes in een lauwwarme oven. Je suiker wordt in een mum van tijd weer zacht en er kan heerlijk gesmuld worde

 

Blinkend zilverwerk

Om je zilverwerk te poetsen, doen tal van trucjes de ronde: ketchup, tandpasta, … je kunt het zo gek niet bedenken of het zou je zilver prachtig doen blinken. Maar er gaat niets boven aluminiumfolie. Vul een bakje met een liter water. Voeg daar 1 eetlepel zout aan toe. Vervolgens deponeer je er wat proppen aluminiumfolie in. Leg je bestek in het bakje en laat de chemische reactie rustig het werk doen. Je zilverwerk zal blinken als nooit tevoren.

 

Bye bye beestjes

In de zomermaanden kunnen insecten je planten kaalvreten. Ook hier is aluminiumfolie de reddende engel. Leg wat folie tussen je planten en je zult merken dat de beestjes wegblijven.


Vlotjes strijken

Voelt de hoes van jouw strijkplank ook zo stroef aan? Het is normaal dat dit na verloop van tijd gebeurt, en het valt makkelijk op te lossen. Namelijk: door onder de hoes een stuk aluminiumfolie te leggen. Strijken gaat zo pakken makkelijker en sneller. En omdat de folie reflecteert, wordt meteen ook de onderkant gestreken.

 


Botte scharen

Je hebt dringend een schaar nodig … en dan knipt ze niet goed. Dat probleem is zo opgelost met zilverfolie in huis. Neem een groot stuk folie en vouw het een paar keer dubbel zodat het een dikke strook wordt. Knip er vervolgens in met je botte schaar. Na een aantal keer knippen zul je merken dat dit steeds vlotter gaat. Probeer je schaar nog eens uit op papier.

 

Wil je nog meer handige tips? Lees dan ook: handige lifehacks met aluminiumfolie

08/06/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Een ticket naar de zon? Zo overleven je planten tijdens je vakantie
Volgende artikel
Waarom is berenklauw zo gevaarlijk? Tips voor wie ermee in aanraking komt