Doe Het Zelf

Trek die fles maar open: 6 x creatief met kurk

Volgens sommigen is een glaasje wijn drinken gezond. En hoe vlugger de fles leeg is hoe beter! Why? Omdat je met de kurk je interieur kunt doen opleven. Dit materiaal is een topper. En dat bewijzen we maar al te graag met deze decoratie-ideetjes.

Zo ga je aan de slag met kurk

Buiten het feit dat kurk een uiterst ecologisch materiaal is dat bovendien isolerend werkt, is het ideaal om te integreren in je interieur. Zes creatieve ideetjes om kurk eens anders te gebruiken.

Ultra-chique handvaten

Als je een leuk kastje hebt dat je eens onder handen wilt nemen, schilder het dan gerust zwart. Als handvaten neem je enkele champagnekurken. Score! Of hoe een oud kastje omtovert tot een trendy hebbeding …

Onderleggers

Vuurvaste onderleggers in kurk zijn geen nieuwigheid. Maar wist je ook dat je ze perfect zelf kunt maken om er een persoonlijke toets aan te geven? Kleef met een lijmpistool een twintigtal kurken van dezelfde grootte aan mekaar en bespuit ze met fluo graffitiverf. Zo breng je kleur in je keuken.

Memory boards

Als je toch nog kurken onderleggers hebt, hang ze dan gewoon eens aan de muur! Ideaal als memory board of om foto’s op te prikken. Tip: dit is een heel origineel ideetje om een studentenkot mee op te vrolijken.

Wanddecoratie

Heb je zin om véél wijnkurken aan mekaar te kleven, dan kun je voortdoen tot je een groot hart krijgt. Als je het resultaat als decoratie aan de muur hangt, heb je een echte eye catcher. Ook hier kun je bovendien uitleven met tal van felle kleurtjes.

kurk klok
Maak bijvoorbeeld je eigen klok! Foto door etsy.com (Pinterest).

Juwelenhoudertje

Neem een tiental wijnkurken en schroef er aan het uiteinde een vijsje in. Als je de kurken aan de muur kleeft, heb je een originele juweelhouder om je kettingen, oorringen of andere kostbare kleinoden aan te hangen.

juwelenhouder
Een juwelenhouder uit kurk is erg handig om je favoriete oorbellen en ringen op te bergen. Foto door etsy.com (Pinterest).

Minibloempotje

De echte handig Harry’s en Henriettes kunnen aan de slag met kurk om minibloempotjes te maken. Hol de kurk uit, steek er een beetje zand in en een vetplantje. Kleef de kurken aan je muur of bevestig ze met magneetjes aan je koelkast.

15/06/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Zet je houten schutting in de kijker! 5 creatieve versiertips
Volgende artikel
Zelf kunstgras leggen: wat heb je nodig?