Doe Het Zelf

5 x creatief in je interieur met krantenpapier

Op zoek naar een originele toets voor je interieur, maar geef je er liever niet te veel geld aan uit? Ga aan de slag met krantenpapier! De mogelijkheden zijn eindeloos en de resultaten gegarandeerd bijzonder en uniek. En je hoeft er helemaal geen handige harry voor te zijn… Laat je inspireren door deze 5 leuke ideeën:

1. Behang de hele muur

Pinterest

Dit is er eentje voor de echte durvers, maar het resultaat mag er wezen! Het mooiste effect verkrijg je door een accentmuur uit te kiezen en die volledig met kranten te beplakken. Ga geduldig en voorzichtig te werk, want krantenpapier is natuurlijk veel fragieler dan gewoon behangpapier.

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Behang je meubels

Pinterest

Zin om je houten meubels een frisse make-over geven? Laat de verf gewoon achterwege en behang je meubels met krantenpapier! Zo maak je zelfs van de meest banale stoel een bijzondere blikvanger.

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Bouw er meubels mee

Homedit.com

Met kranten kun je niet alleen je meubels beplakken, je kunt ze er ook mee bouwen! Gewoon een stapel kranten op elkaar lijmen, een laagje vernis erover en je hebt meteen een trendy tafeltje.

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Recycleer een lampenkap

Pinterest

Een vlekje op je lampenkap? Of ben je er gewoon wat op uitgekeken? Waarom een nieuwe kopen, als je de oude gewoon kunt beplakken met krantenpapier?

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Maak er een kunstwerk van

H-eerlijk.eu

Ben je wel te vinden voor wat moderne kunst in huis? Dan maak je die toch gewoon zelf! Knip enkele lagen krantenpapier in stukjes en maak er rolletjes van. Kleef de rolletjes in een patroon naar keuze op een canvas en je kunstwerk is klaar om bewonderd te worden!

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe ga je te werk?

Om krantenpapier aan te brengen op muren en voorwerpen heb je een kwalitatieve behangerslijm nodig. De mooiste resultaten verkrijg je zo:

• Schuur gladde ondergronden lichtjes op.
• Bedek de ondergrond en beide zijden van het krantenpapier met een dikke laag behangerslijm.
• Leg het krantenpapier voorzichtig op de lijm. Luchtbelletjes strijk je glad met een verfborstel.
• Gebruik meerdere lagen krantenpapier voor extra stevigheid.
• Vernis de kranten voor extra bescherming.

 

 

21/05/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
De tuinkalender voor mei en juni
Volgende artikel
Hello sunshine! Kleur je interieur Copper Orange & Minion Yellow!