Doe Het Zelf

5 leuke DIY-ideeën voor je bloempotten

Eindelijk zomer! De hoogste tijd om je in je favoriete zomerstoel te nestelen met zonnecrème, een goed boek en een frisse gin-tonic binnen handbereik. Maar niet voordat je de handen uit de mouwen hebt gestoken! Eerst nog even die bloempotten vullen met nieuwe plantjes en bloemen, om van je terras of tuin een gezellig plekje te maken. Maar wacht nog even met naar het tuincentrum te hollen. Misschien inspireren onze 5 leuke DIY-ideeën je wel om die oude bloempotten een make-over te geven …

1.      Polkadot bloempot

We beginnen makkelijk. Deze make-over kan zelfs het kleinste kind tot een goed einde brengen. Wat je nodig hebt? Een bloempot, koperfolie en een perforator, meer niet. Wat je moet doen? Met de perforator gaatjes knippen in de koperfolie en de ronde confetti op je bloempot plakken. Klaar!

(bron: Design Sponge)

2.      Bling-bling bloempot

 

Ook helemaal niet moeilijk om zelf te maken, en zeker zo origineel, is deze bling-blingversie van de gewone terracotta bloempot. Met een goudkleurig lovertjeslint (verkrijgbaar in de naai- en stoffenwinkel) en een tube secondelijm kan je eraan beginnen. Knip het lint af op de gewenste lengte en plak het rondom de volledige bloempot met de lijm. Zet vervolgens je zonnebril op om je ogen te beschermen tegen al die bling!

(bron: Hello Lidy)

3.      Bloempot in black

Hoeft al die glitter niet zo voor jou? Hou het dan sober en verf je terracotta bloempotten in stijlvol mat zwart. Dat staat zowel binnen- als buitenshuis mooi.

4.      Lampenkap wordt bloempot

(Bron: The Merry Thought)

Oude spullen hoef je niet meteen bij het groot huisvuil te zetten. Integendeel, vaak kun je ze recycleren om er nog heel wat leuke DIY-dingetjes mee te doen. Kijk maar naar dit frame van een lampenkap, dat een nieuw leven krijgt als bloempothouder.

5.      Leuke DIY-ideeën: doe het met touw

(Bron: The Lovely Drawer)

Tot slot hebben we nog een eenvoudige manier opgesnord om van je oude bloempot een flashy fluoversie te maken. Koop een wit, rond, stevig stuk touw en bewerk het met verschillende felle kleurtjes, zoals fluoroze, knalgeel of limoengroen. Plak het rond je bloempot en bewonder het resultaat.

05/06/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
3 trendy ideeën om je tafel te dekken in zomerse stijl
Volgende artikel
Parket in je keuken of badkamer? Ja, maar…