Doe Het Zelf

3 budgetvriendelijke DIY-accessoires om je interieur te pimpen

DIY-accessoires

Af en toe krijgt toch iedereen eens zin om zijn huis of appartement een volledige makeover te geven en toffe accessoires te kopen om het geheel te pimpen? Berg je die plannen angstvallig op uit budgettaire overwegingen, en durf je geen interieurblad meer open te slaan om toch maar niet in de verleiding te komen? Niet getreurd: spullen voor in huis hoeven helemaal niet veel geld te kosten – je maakt ze gewoon zelf! Onze favoriete DIY-accessoires op een rijtje.

DIY-accessoires met verf: goud geeft extra glans

Goudkleurige accenten zijn echte blikvangers en geven zelfs de meest saaie ruimte meteen een vrolijkere én luxueuzere uitstraling. Ook al ben je geen Picasso, een potje goudverf volstaat om wonderen te verrichten in je interieur:

  • Pimp de handvatten van dat saaie ladekastje.
  • Geef je oude trapleuning extra cachet.
  • Doe die houten spiegels of fotokaders extra stralen.

En als je dan toch bezig bent, waarom niet meteen die grijze kussens met je penseeltje te lijf gaan? Om textiel te beschilderen, heb je acrylverf nodig, maar die bestaat gelukkig ook in het goud.

Houten planken aan het hoofdeinde

Je slaapt al jaren op dezelfde lattenbodem en probeert de sleur af en toe te doorbreken met nieuw beddengoed, maar je blijft toch een beetje op je honger zitten. Een nieuw bed kopen is helemaal niet aan de orde: wat dacht je van een nieuw hoofdeinde om het geheel wat op te frissen? Verzamel enkele brede, oude planken of paletten, timmer het geheel aan elkaar, verf het in een kleurtje naar keuze en klaar! Niet zo handig met nagels of vijzen? Dan hoef je alleen maar een oude binnendeur te pakken te krijgen. Geef ze een vrolijk tintje en schuif ze tussen de muur en je matras. Als je ze beu bent, zwier je ze eruit of verf je ze opnieuw. Makkelijk!

DIY-accessoires

Van houten kistje tot nachtkastje

Houten kistjes worden regelmatig gebruikt om terrassen en balkonnetjes op te fleuren: niets zo handig om je bloembakken en -potten speels op verschillende niveaus te schikken. Maar wist je dat die kistjes ook binnen prima dienstdoen? In je slaapkamer bijvoorbeeld. Je vernist of verft het kistje en monteert pootjes onder de lange zijde. Je nieuwe nachtkastje is een feit! De rug schuif je tegen de muur, de bovenkant gebruik je om je bril of zakdoekjes op te leggen, en in het kistje zelf kun je je leesboek makkelijk kwijt.

DIY-accessoires

 

 

 

 

06/03/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Overgewaaid uit Azië: douche-wc’s
Volgende artikel
Een urinoir in huis: een trend?