Bouw & Reno

Wonen in een buurt die je op het lijf geschreven is!

een buurt kiezen

Huisje-tuintje-boompje: voor velen onder ons is het een bekend streven. Maar daar mag gerust nog een term bij: leuke omgeving. Beslissen waar je wil gaan wonen, is vaak nog moeilijker dan de keuze voor het huis of appartement zelf. Maar hoe vind je de buurt die bij jou past?

Een aangename buurt of stad om te wonen: hier kun je op letten

Een woning kopen is een grote stap. Het is dan ook van groot belang dat je een buurt of stad kiest die geheel bij jou en je leefgewoontes past. Een checklist:

  1. Is je woonplaats makkelijk te bereiken, valt het woon-werkverkeer mee? Check de aansluitingen met het openbaar vervoer of de parkeermogelijkheden als je een eigen wagen hebt.
  2. Vind je een babbel met de buren een pluspunt of ben je meer op je privacy gesteld? Als je in een wijk wil wonen, is een goed contact met de buren wel zo fijn! Ga eens langs en sla al eens een babbeltje op voorhand.
  3. Verkies je volledige rust of voel je je aangetrokken cafeetjes, restaurants, musea, … ? Dan is de stad wellicht meer iets voor jou.
  4. Als je een plaats voor ogen hebt waar je graag zou wonen, ga dan regelmatig op verkenning, op verschillende uren van de dag, in de week en in het weekend. Sommige wijken stralen overdag of in de week een heel andere sfeer uit dan ’s avonds of in het weekend.
  5. Hoe is de afstand tot winkels en andere belangrijke voorzieningen? Praat met bewoners uit de buurt en vraag gerust hoe zij het ervaren om in de streek te wonen.

Verhuizen naar een nieuwe buurt of stad is niet altijd eenvoudig. Ga steeds voor jezelf na wat de belangrijke criteria zijn en stel gerust een pro- en contralijst op.

 

29/04/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
The Tiny House. Wonen in een minihuisje!
Volgende artikel
Stress bij het kiezen van een oven? Kies de 3-in-1-oplossing.