Bouw & Reno

Waarom kiezen voor verwarming op propaangas?

Gasverwarming wordt door de samenleving en de overheid beschouwd als milieuvriendelijke of duurzame energie oplossing. Naast aardgas kan je ook opteren voor verwarming op propaangas. Maar waarom zou je kiezen voor propaan?

Verwarmen, koken en warm water met propaangas

Propaan heeft vele voordelen en dezelfde toepassingsmogelijkheden als aardgas. Propaangas is bovendien zeer geschikt voor de verwarming van sanitair warm water. Propaangas kan je ook aanwenden om jouw woning te verwarmen, zowel met een vloerverwarmingssysteem als met klassieke radiatoren. Bovendien kan je ook heerlijk koken op propaan gas.

Duurzame energie

Propaangas is net als aardgas CO2-neutraal en daarnaast stoot het gas weinig fijnstof uit. Propaangas is bovendien perfect combineerbaar met hernieuwbare energiebronnen, zoals zonnepanelen, een zonneboiler, een gaswarmtepomp of een warmtekrachtkoppeling.

Veiligheid

Ook de veiligheid van propaangas wordt gegarandeerd. De gasketel en de gasinstallatie moeten voldoen aan strenge regels en geïnstalleerd worden door erkende installateurs. Je mag ook een propaanketel in de kelder installeren, maar dan moet je ook een detectiesysteem plaatsen.

Gastank

Het enige verschil met aardgas is dus dat je een gastank nodig hebt voor de opslag van propaangas. Je kan hierbij kiezen tussen ondergrondse of bovengrondse gastanken. Deze gastank is trouwens de oplossing voor mensen die geen aansluiting hebben op het gasnetwerk.

10/02/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Gasverwarming en mobiele toestellen
Volgende artikel
Hier is de Tivoli Audio retro radio!