Bouw & Reno - Verwarming

Zuinig en comfortabel verwarmen met een condensatieketel

Comfortabel verwarmen is een must voor iedereen die zich in zijn woning echt thuis wil voelen. Verwarmingskosten nemen een hele hap uit het gezinsbudget dus het is minstens even belangrijk om zo zuinig mogelijk te verwarmen.

Energie recupereren

De meeste mensen gebruiken nog altijd stookolie en aardgas om hun woning te verwarmen. Die energiebronnen worden hoe langer hoe duurder dus daarom doe je er goed aan om een aantal energiebesparende toestellen te gebruiken. Dankzij een energiebesparende condensatieketel wordt door de condensatie van waterdamp een deel van de energie gerecupereerd. Een condensatieketel biedt een hoog rendement en je kan er tot 25% mee besparen.

Milieuvriendelijk verwarmen

Een condensatieketel stoot tot tienmaal minder CO (koolstofmonoxide) en NOx (stikstofoxide) uit in vergelijking met een klassieke ketel. Het is dus een uitermate milieuvriendelijke manier van verwarmen. In combinatie met de innovatieve techniek en het beperkte verbruik, zijn condensatieketels ideaal om je woning op een duurzame manier te verwarmen.

Condensatieketel: wand- of vloermodel

Condensatiegasketels zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en voor alle types woningen. Er bestaan wandmodellen en vloermodellen. Een wandketel is licht en compact en kan gemakkelijk in een garage of opbergruimte geïnstalleerd worden. Stookolieketels zijn alleen als vloermodel te verkrijgen. Voor grotere woningen is soms toch een vloermodel nodig, maar ook die toestellen zijn kleiner en moderner geworden. De cv-ketels op de vloer kunnen worden uitgerust met een warmtewisselaar voor de productie van warm water of gecombineerd worden met een boiler voor extra comfort.

Condensatieketel met ingebouwde boiler

De condensatieketel maakt gebruik van een technologie die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend. Het is een goede keuze, zowel bij nieuwbouw als bij de vernieuwing van een verwarmingsinstallatie. Bovendien zorgt een condensatieketel met ingebouwde boiler voor een erg hoog watercomfort in de badkamer.

Overheidspremies

Om energiebesparende investeringen aan te moedigen, reikt de overheid fiscale premies uit. Als je een oude ketel vervangt door een condensatieketel kan je tot 40% van de investering recupereren via de belastingsaangifte. Voor meer info kan je altijd een bezoek brengen aan de Lambrechts Store in Hasselt.

06/12/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Houd het droog met de juiste dompelpomp
Volgende artikel
VS interieur ontwerpen: ambachtelijk & modern