Bouw & Reno - Verwarming

Warmtepompboiler: de oplossing voor de toekomst

Ben je op zoek naar een manier om je woning op een energievriendelijke manier te verwarmen? Dan is een warmtepompboiler iets voor jou. Lucht, grondwater en aarde zijn namelijk onuitputtelijke grondstoffen die ook nog eens gratis zijn. Dus waarom zouden we ze niet benutten om energie te produceren? Ontdek hier de werkwijze en de voordelen van een warmtepompboiler.

Wat is een warmtepompboiler?

De warmtepompboiler functioneert eigenlijk als een omgekeerde koelkast. Een koelkast onttrekt warmte aan de binnenkant en geeft ze af in de ruimte waarin de koelkast staat. De warmtepompboiler transporteert warmte die opgeslagen is in de lucht, het grondwater of de aarde met een speciale, milieuvriendelijke koelvloeistof. Daarna brengt het toestel de vloeistof op een voldoende hoge temperatuur. Op die manier kan je je woning verwarmen en gebruikmaken van warm water.

De voordelen van een warmtepompboiler

  • De warmtepompboiler is een ecologisch toestel dat warmte uit de lucht omzet in hernieuwbare en schone energie.
  • De uitstoot van broeikasgassen is tien keer lager in vergelijking met een toestel dat werkt op fossiele brandstoffen zoals gas of stookolie. Er komt namelijk geen verbranding en rook aan te pas.
  • De warmtepompboiler dekt voor 75% de warmtebehoefte van het hele gezin (twee tot zes personen).
  • Wanneer de boiler niet voldoende warmte biedt, bijvoorbeeld bij extreme koude, schakelt het automatisch steunverwarming in.

Is het een nuttige investering?

Als we de voordelen opwegen tegen de nadelen, is investeren in hernieuwbare energie altijd nuttig. De warmtepompboiler vormt voornamelijk een uitstekend alternatief in een nieuwe woning (met vloerverwarming) die heel goed geïsoleerd is. In dat geval kan de warmtepompboiler effectief dienen als gratis warmtebron.

Je kan bovendien kiezen tussen verschillende aanbieders waaronder Atlantic, Vaillant, Bulex en Chappée. Wil je meer weten over warmtepompboilers en de installatie? Vraag dan raad in Het Groene Huis van Facq in jouw buurt!

09/10/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Bis 2014 biedt een platform aan jonge ondernemers
Volgende artikel
De nacht van bis: ontdek alle nieuwigheden in een aangename sfeer