Bouw & Reno - Verwarming

Verwarmen met propaangas: de gasketel

Je kiest voortaan voor een milieuvriendelijke gasketel op propaangas? Het aanbod aan ketels en boilers is enorm groot, dus het is geen gemakkelijke keuze. Om je op weg te helpen bij jouw keuze hebben we een lijst van fabrikanten van (propaan) gasketels en gasboilers samengesteld.

Waarom kiezen voor verwarmen op propaangas met een gasketel?

  • Een gasketel werkt geruisloos en geurloos. Bovendien neemt hij zeer weinig plaats in en kan hij aan de wand bevestigd worden. Plaatsing op zolder, in de kelder, de garage of een aparte verwarmingsruimte vormt geen enkel probleem.
  • Een nieuwe gascondensatieketel kost de helft minder dan een vergelijkbare mazoutinstallatie.
  • Een propaangas installatie heeft geen schouw nodig, schouwbranden zijn dus uitgesloten.
  • De ketel moet slechts iedere 2 jaar verplicht onderhouden worden.

Soorten gasketels

  •  ACV verwarmingsketels

ACV staat voor een uitstekende technologie voor warm water en verwarming. De “Tank-in-Tank ” -technologie biedt betrouwbare, krachtige, zuinige en milieuvriendelijke gasoplossingen aan. Er bestaan verschillende modellen gasketels: de BNE-combiketels met hun grote warmwatercapaciteit, het Delta-assortiment is uitermate geschikt voor grote eengezinswoningen en warmwaterinstallaties met een hoog verbruik, en dan zijn er nog de robuuste N, de efficiënte HeatMaster en de E-Tech S.

  • Buderus gasketels

Wie een behaaglijk klimaat wil in zijn woning, zoekt een betrouwbare partner op wie hij rekenen kan. Buderus biedt, als één van de marktleiders in de verwarmingssector, complete systemen waarbij alle componenten perfect op elkaar zijn afgestemd. In het Buderus gamma zitten de betrouwbare en conventionele Logano G144 en Logano G244 gasketel vloermodellen en de Logamax U152/U154 gaswandketel. Daarnaast heeft Buderus ook een collectie condensatieketels op gas.

  • Mampaey

Sinds begin jaren zeventig levert Mampaey verwarmingsketels van het bekende Nederlandse merk REMEHA en ondertussen is Mampaey uitgegroeid tot marktleider in milieuvriendelijke condenserende gasketels. In het Mampaey assortiment vinden we enerzijds condenserende gaswandketels met inox warmtewisselaars en anderzijds condenserende gaswandketels met gietaluminium warmtewisselaars.

  • Vaillant ketels

De Vaillant Group is een wereldmarktleider in de verwarmingstechnologie. De aangeboden producten zijn zowel energie-efficiënte verwarming op gas en stookolie (zoals condensatieketels), als systeemoplossingen op regeneratieve energiebronnen zoals zonne-energiesystemen en warmtepompen. Vaillant heeft een uitgebreid aanbod gaswandketels of vloerketels op gas, die naargelang het gekozen type ook voor de warmwaterproductie kunnen instaan.

Hopelijk heb je nu voldoende inspiratie opgedaan, weet je wat de voordelen zijn van verwarmen met gas en kan je nu op zoek naar de geschikte gasketel!

23/02/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Interieurtips: een salontafel kopen, waarop letten?
Volgende artikel
Maarten van Severen = designicoon + meubeldesign