Bouw & Reno - Verwarming

Verlaag je energiefactuur dankzij intelligente warmwatercirculatie

energie besparen met warmwatercirculatie

Ben je het beu om de kraan twee minuten te laten openstaan vooraleer warm water te voelen? Maak dan komaf met dat prijzig probleem en test de voordelen van een warmwatercirculatiesysteem. Op die manier kan je tot 15 liter water per persoon per dag besparen!

Besparen als ‘state of mind’

warmwatercirculatie - star_z_nova_WiloEnergiefacturen worden continu verhoogd. Besparen waar je kan, is dus een belangrijke ‘state of mind’ die je zo vaak mogelijk in praktijk zou moeten brengen. Makkelijker gezegd dan gedaan want alleen al de warmwater- of douchekraan openen, slorpt onnodig veel tijd, energie en water op. Het duurt immers een minuutje of twee vooraleer het water op de juiste temperatuur komt. Wie het waterverbruik écht bij het nekvel wil pakken, kan investeren in een energie-efficiënte en intelligente warmwatercirculatie. Hierbij zorgt een magneetmotor ervoor dat je energieverbruik een heel eind gereduceerd wordt en je tot 15 liter water per dag per persoon bespaart.
Slimme auto-functie

Een energiesysteem dat zich automatisch aanpast aan je warmwaterverbruik? Geen toekomstdroom meer. De warmwatercirculatie wordt gecombineerd met een slimme auto-functie. In mensentaal: de circulatiepomp ‘leert’ het patroon van je huishoudelijk waterverbruik en past ze zich daaraan aan. Die opgeslagen gegevens zorgen ervoor dat de pomp enkel draait wanneer nodig. Als het verbruikspatroon verandert – als je bijvoorbeeld op vakantie bent – past de pomp zich automatisch aan die vakantiemodus aan. Zo beperk je water- en energieverspilling. Terug thuis, neemt de pomp automatisch het reguliere verbruikspatroon weer op. Dus nooit een tekort aan warm water!

Sterke punten van warmwatercirculatie

  • Stille werking dankzij gloednieuwe magneetmotor
  • Bronzen pomphuis elimineert risico op corrosie
  • Compact design vereenvoudigt installatie in krappe ruimtes
  • Eenvoudige wijzigingen van de instellingen dankzij aanraaktoets

Benieuwd hoe jij kan besparen op je energiefactuur? Kijk dan zeker even in de catalogus van het Groene Huis van Facq.

 

 

 

21/10/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
4 aandachtspunten voor je nieuwe vinylvloer
Volgende artikel
4 tips om het perfecte bad te kopen