Doe Het Zelf

5 tips om de winter warm door te komen

Cv-ketel winter

De winter is in aantocht en dan gaat je cv-ketel waarschijnlijk weer overuren draaien. Om ervoor te zorgen dat je verwarming in de winter naar behoren blijft werken, is het zaak om aandacht te besteden aan je cv-ketel. Met deze vijf tips van loodgietersgent.be beperk je de kans op een kapotte cv-ketel in de wintermaanden.


Gastblogger Britt is gepassioneerd door bouwen en klussen en schrijft hier al jarenlang over. Ze heeft een zwak voor strakke designwoningen.

Ontdek alle gastblogs op Inspirerend Wonen of meld je zelf aan om te bloggen!


1. Ga zorgvuldig met je ketel om

Net als alle andere apparaten in je woning, moet een cv-ketel onderhouden worden. Wanneer je hier geen aandacht aan besteedt, bestaat de kans dat de ketel na verloop van tijd niet goed meer werkt. Laat je ketel daarom periodiek onderhouden. Door het juiste cv-ketelonderhoud beperk je de kans op storingen tot een minimum.

2. Sluit een onderhoudscontract af

Om periodiek onderhoud uit te laten voeren, kun je een onderhoudscontract afsluiten bij een installateur. Hierdoor wordt het onderhoud periodiek door dezelfde onderneming uitgevoerd. Bijkomend voordeel van zo’n contract is dat je bij een storing of defect direct geholpen wordt en geen andere klanten moet laten voorgaan.

3. Zelf klussen?

Wanneer je ketel kapot is, kun je zelf een aantal dingen doen om hem te repareren. Dit is echter niet aan te raden wanneer je hier geen verstand van hebt. Door zelf aan het werk te gaan, bestaat namelijk de kans dat de ketel onherstelbare schade oploopt en vervangen moet worden. Schakel dan ook altijd een installateur in voor het groot onderhoud.

4. Snel handelen

Mogelijk kun je je ketel met de resetknop weer aan de praat krijgen. Is dat niet het geval? Schakel dan direct een professional in.

5. Ketel bijvullen

Een van de dingen die je wél zelf kunt doen, is het bijvullen van de ketel. Doorgaans moet dat een tot twee keer per jaar gebeuren. Je weet dat het tijd is wanneer de manometer of het display dit aangeven. Met name in de winter is het zaak om ervoor te zorgen dat er voldoende water in de installatie zit.

 

17/11/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Originele ideeën voor planten in je woonkamer
Volgende artikel
Thermostaatkraan plus een thermostaat: een droomhuwelijk