Bouw & Reno - Verwarming

Ontdek het comfort en de voordelen van vloerverwarming

Vloerverwarming biedt een esthetisch voordeel en een aangename stralingswarmte. Bovendien is het een energiezuinig systeem, dat niet veel onderhoud vraagt en geen stof doet circuleren in de woning.

Vloerverwarming met warm water of elektrische vloerverwarming?

Er bestaan twee soorten vloerverwarming: het systeem met warm water en elektrische vloerverwarming. Vloerverwarming met warm water is het meest gekende systeem dat voornamelijk gebruikt wordt in nieuwbouw woningen. Het elektrische systeem is minder courant en leent zich uitstekend tot renovatieprojecten.

De voordelen van vloerverwarming met warm water

Esthetiek en comfort

Het grote voordeel van vloerverwarming? Vloerverwarming is onzichtbaar en dus mooier. Bovendien neemt dit systeem niet veel plaats in, waardoor de muren volledig vrij blijven van verwarmingselementen.

Vloerverwarming biedt niet enkel een esthetisch voordeel, het is ook een verwarmingsysteem dat de warmte gelijkmatig verdeelt. De stralingswarmte houdt de luchtvochtigheid in de woning op peil en zorgt dat er geen stof circuleert.

Energie besparen

Vloerverwarming met warm water is ook zeer energiezuinig. Het duurt een beetje langer voor de kamer de gewenste temperatuur bereikt, maar de warmte wordt langer bijgehouden en de warmteverliezen zijn beperkt. Bovendien verbruikt dit verwarmingsysteem minder energie omdat de ketel geen hoge temperaturen moet bereiken. Dankzij een gelijkmatige verdeling van de warmte over het volledige vloeroppervlak, kan je de thermostaat 2°C lager schakelen dan normaal, zonder verlies van warmte of comfort. Deze lagere temperaturen geven dus een groot rendement waarmee je ongeveer 20% op jouw energieverbruik voor verwarming kan besparen.

Vloerverwarming & energiezuinige systemen

Vloerverwarming kan je gemakkelijk combineren met systemen op zonne-energie, een warmtepomp, radiatoren, convectoren, een gashaard of een houtkachel.

30/08/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
String furniture, Zweedse design boekenkasten
Volgende artikel
Zelf een serre maken met een handig zelfbouwpakket