Bouw & Reno - Verwarming

Keuring gasinstallatie

Het gebruik van propaangas is in vele opzichten vergelijkbaar met het gebruik van aardgas. Het enige verschil: propaangas wordt opgeslagen in een gastank. Om de veiligheid van de gastank te waarborgen, moet jouw gastank gekeurd worden. Waaruit bestaat de keuring gasinstallatie precies?

Propaan gastank

Jij betaalt jouw gasleverancier een jaarlijks huurbedrag voor het gebruik van de gastank. In ruil neemt de gasleverancier het onderhoud en de verplichte keuringen van de gastank voor zijn rekening. Zo kan je op je twee oren slapen: jouw gasinstallatie is veilig!

Keuring gasinstallatie

De propaangastank dient gekeurd te worden door een erkend installatiebedrijf, zo ben je er zeker van dat jouw propaantank veilig geplaatst is. De veiligheidsafstanden die hierbij gerespecteerd dienen te worden zijn: 1 meter van blinde muren, 3 meter van naburige eigendom of de openbare weg en 5 meter van alle openbare gebouwen. Na verloop van tijd moet de tank opnieuw gekeurd worden door een erkend bedrijf. Bovengrondse gastanken dienen om de vijf jaar gecontroleerd te worden, bij ondergrondse gastanken moet de controle jaarlijks plaatsvinden. Elke tien jaar moeten ook de veiligheidskleppen van de gastinstallatie vervangen worden. Na afloop krijg je een bewijs van keuring. Bij problemen, verwittigt de gasleverancier onmiddellijk een bevoegd propaaninstallateur, die de nodige reparaties tot aan de voorontspanner zo snel mogelijk zal uitvoeren. Dit is volledig kosteloos. De gasmaatschappij zal er eveneens voor zorgen dat de veiligheidsklep, de magnetische peilmeter, de vulklep, de gasafnamekraan en de aardingsdraad vervangen worden indien nodig.

Propaangas leidingen

Jouw gasmaatschappij verzorgt normaal niet enkel het plaatsen van de gastank. De installatie van de leidingen van de propaantank naar jouw woning gebeuren door een erkende gasinstallateur. De gastank die eigendom blijft van de gasmaatschappij. Eventuele reparaties aan het leidingwerk of wettelijke keuringen van het leidingenwerk zijn voor jouw rekening. De betere gasleverancier helpt zijn klanten bij de wettelijke herkeuringen van het leidingenwerk.

23/02/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Verwen jouw poezen met een intelligent kattenluik!
Volgende artikel
Sfeerbeeld: A.Citylife interieurbeurs en designmarkt