Bouw & Reno - Verwarming

Energie besparen met een warmtepompboiler

warmtepompboiler - Odyssée V2 ambiance

Er zijn talloze manieren om energie te besparen in je woning, maar op het vlak van duurzame energie steekt een warmtepompboiler er alvast torenhoog bovenuit. Warm water produceren, gebeurde nog nooit zo energie-efficiënt! Goed nieuws voor de natuur én je portemonnee dus. Of we daar ook enkele cijfers op kunnen plakken? Met plezier!

Betaal 70% minder op je elektriciteitsfactuur

Het is al lang geweten dat je met warmtepompboilers flink wat geld uitspaart in vergelijking met klassieke boilers, maar wist je dat het verschil tegenwoordig zelfs oploopt tot 70%? Een aantal van de meest recente boilers, zoals de Odyssee 2 van Atlantic, is namelijk speciaal ontworpen om de daluren optimaal te gebruiken.

Optimaliseer je warmwaterverbruik

De Odysee 2 laat trouwens ook toe om je warmwaterverbruik perfect af te stemmen op je behoeften. Zo is er de ECO-werkingswijze als je maximaal energie wilt besparen, BOOST voor wanneer je een keertje meer warm water nodig hebt dan gemiddeld, AUTO om van extra comfort te genieten en ABSENCE om niet nodeloos energie te verbruiken wanneer je een tijdje niet thuis bent.energie besparen warmtepompboiler - Odyssée V2 ambiance

Tot tien keer lagere uitstoot van broeikasgassen

Een warmtepompboiler staat niet alleen garant voor een hoog rendement, maar ook voor duurzame energie. Omdat warmtepompboilers hun warmte gewoon uit de lucht halen, stoten ze tot tien keer minder broeikasgassen uit dan elektrische boilers.

Tip: Installeer je warmtepompboiler bij voorkeur in de kelder. Zo geniet je van een optimaal rendement, want in de kelder is gewoonlijk veel restwarmte aanwezig.

Een warmtepompboiler in huis halen

Het prijskaartje van al dat moois? Reken gemiddeld op zo’n 3500 euro, maar laat je zeker niet afschrikken door de aankoopprijs. Een warmtepompboiler mag dan wel duurder zijn dan een elektrische boiler, maar dankzij zijn hoge rendement betaalt hij zichzelf uiteindelijk meer dan terug. Bovendien is er helemaal geen kap- of breekwerk nodig om je warmtepompboiler te installeren. Je elektrische boiler vervang je in ‘no time’?

29/09/2015

One Reply to “Energie besparen met een warmtepompboiler”

kik
kik

Momenteel hebben we warmwater in de badkamer (2de verdiep) via een elektrische warmwaterketel (zolder). Wij verwarmen via elektriciteit (meer dan 40 jaar), toen bestempelt als milieuvriendelijke zaak.
Nu wordt het tegenoverstelde beweerd. Tevens worden door de overheid in de wind gezet.
Wij hebben een tiental zonnepanelen op het dak.
Loont het de moeite om een warmtepompboiler te plaatsen, onze woning is ondertussen 30 jaar oud.
mvg

Jouw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
Inbraakbeveiling start bij je deuren en ramen
Volgende artikel
Vintage kranen: modern comfort, authentieke uitstraling