Bouw & Reno - Verwarming

Energie besparen dankzij een lagetemperatuurradiator

Energie besparen

Op zoek naar tips om energie te besparen in huis? Je bent zeker niet de enige. Duurzaam wonen is tegenwoordig voor de meeste gezinnen een evidentie. Wie een nieuwbouwwoning bouwt, weet ongetwijfeld dat woningen tegenwoordig aan strenge regelgevingen moeten voldoen inzake isolatie en duurzaam energieverbruik. Bovendien kan het nooit kwaad om ‘op de kleintjes te letten’, toch? Ontdek hier hoe je energie kunt besparen, zonder in te boeten aan comfort.

Besparen dankzij de juiste radiator

Hoe je je huis verwarmt, hangt af van je eigen voorkeuren en mogelijkheden qua design, duurzaamheid en budget. De ene zweert bij vloerverwarming, de andere gaat voor traditionele radiatoren en nog een andere kiest voor lagetemperatuurradiatoren. Die laatsten zijn – wat ons betreft – de slimste keuze.

Het meest zuinig

Lagetemperatuurradiatoren zijn de meest energiezuinige radiatoren op de markt. De E.Flow van Radson bijvoorbeeld, is ontworpen met als belangrijkste focus: de efficiëntie verhogen. Daarnaast is deze lagetemperatuurradiator geschikt voor elke ruimte, of die nu onderdeel uitmaakt van een nieuwbouw- of gerenoveerde woning. Het lage watervolume van een lagetemperatuurradiator zoals de E.Flow maakt dat je tot 15 procent energie kunt besparen.

Lagetemperatuurradiatoren

Andere manieren om energie te besparen

Uiteraard zijn er nog meer besparende maatregelen mogelijk in huis, zowel op grote als op kleine schaal. Enkele suggesties:

  • Investeer in degelijke en duurzame isolatie. Lage-energiewoningen zijn niet voor niets steeds meer in trek!
  • Verwarm je woning met zonne-energie. Zonnepanelen vormen een duurzame investering die je op termijn terugverdient. Bovendien stelt een zonneboiler je in staat om ook je water op milieuvriendelijke wijze te verwarmen.
  • Plaats een pelletkachel als aanvullende verwarmingsbron. Pellets bezorgen je een hoger rendement (90 procent) dan een traditionele houtkachel (tussen de 50 en 70 procent).

 

24/11/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
De juiste prijs-kwaliteit: goedkope vinylvloeren kopen
Volgende artikel
Je keuken ontwerpen – Bezint eer ge begint