Bouw & Reno - Verwarming

Energie besparen met een draadloze thermostaat

Je verwarming instellen vanuit om het even welke kamer en daar ook nog eens flink wat energie mee besparen? Dat doe je met een draadloze thermostaat! Ontdek hier hoe zo’n draadloze thermostaat in z’n werk gaat en – niet onbelangrijk – wat dit handige toestelletje betekent voor je portemonnee.

De werking van een draadloze thermostaat

De tijd wanneer je vrijwel verplicht was om je thermostaat naast die ene deur of vlak tegenover dat ene raam moest installeren, is voorgoed voorbij! Een draadloze thermostaat installeer je – en bedien je – gewoon waar je maar wil. De thermostaat staat via radiosignalen in contact met de verwarmingsketel, zodat je je verwarming vrijwel overal in huis kunt bedienen.

Optimale verwarming in 8 zones

Met een klassieke thermostaat is het niet vanzelfsprekend om in elke kamer van je woning van een optimale temperatuur te genieten. In de slaapkamer hebben de meeste mensen het liefst wat frisser dan bijvoorbeeld in de badkamer of de woonkamer, en dat kun je met een klassieke thermostaat nu eenmaal moeilijk geregeld krijgen. Een draadloze thermostaat laat je daarentegen toe om je woning in te delen in acht verwarmingszones, die je elk afzonderlijk kunt instellen.

Draadloze thermostaat - evohome_Honeywell30 procent energie besparen

Dankzij de verschillende verwarmingszones, geniet je in elke ruimte in je huis van een optimale temperatuur en verbruik je dus nooit méér energie dan nodig. En dat merk je duidelijk aan je portemonnee! Met een draadloze thermostaat verbruik je twintig tot zelfs dertig procent minder energie dan met een gewone thermostaat. Kortom, een draadloze thermostaat is een investering die zichzelf op termijn meer dan terugbetaalt.

Thermostatische kraanMaximale energiebesparing

Wil je je verwarming niet alleen per ruimte, maar ook per radiator kunnen instellen voor een maximale energiebesparing? Dat is perfect mogelijk met een radiatorthermostaat! Een radiatorthermostaat bestaat uit een radiatorafsluiter en een thermisch regelelement, en is makkelijk zelf te monteren.

 

13/01/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
De voor- en nadelen van grote glaspartijen op een rij
Volgende artikel
Een strakke badkamer? Ga voor de kubus!