Bouw & Reno - Verwarming

Een gezond binnenklimaat met het juiste ventilatiesysteem

In moderne woningen wordt een optimale ventilatie alsmaar belangrijker. Luchtcirculatie garandeert een gezond binnenklimaat aangezien ‘vervuilde’ lucht wordt vervangen door verse en ‘schone’ lucht. Het is ook zaak om een ventilatiesysteem te kiezen dat zo weinig mogelijk energie verloren doet gaan.

Toevoer van verse lucht en afvoer van vervuilde lucht

Een huis moet tegenwoordig goed geïsoleerd zijn, maar er moet ook voldoende ventilatie aanwezig zijn. Zo wordt je huis verlucht en vermijd je schimmels en onaangename geurtjes. Als je elke dag je
ramen openzet, komt er uiteraard ook frisse lucht binnen maar gaat er ook veel warmte verloren. En zo geef je dieven en insecten ook vrij spel. De combinatie van een natuurlijke toevoer van verse lucht en een optimale afvoer van vervuilde lucht is ideaal.

Ventilatiesysteem met warmterecuperatie

Mechanische ventilatie met warmterecuperatie zorgt voor verse lucht in je woning zonder warmteverlies. Daarbij wordt de warmte van de afgevoerde lucht gerecupereerd om de vers aangevoerde lucht voor te verwarmen. Dit systeem garandeert 95% warmterecuperatie. Raamroosters zijn niet toegelaten want de woning moet volledig luchtdicht zijn. De luchttoevoer gebeurt via het dak, de muur of de aardwarmtewisselaar. En de afvoer via het dak, de muur of de grondbuis.

Vraaggestuurd ventilatiesysteem

Met vraaggestuurde ventilatie wordt er nooit meer geventileerd dan strikt noodzakelijk. Dankzij dynamische vocht- en CO2-sensoren wordt het ventilatieniveau altijd aangepast aan je leefpatroon. Het resultaat is een energiezuinige woning en een gezond binnenklimaat. Een vraaggestuurd ventilatiesysteem voorkomt gezondheidsproblemen veroorzaakt door vervuilde filters, ventilatoren of leidingen.

16/11/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Zelf jaloezieën plaatsen
Volgende artikel
Maak een knusse zithoek van je raam!