Bouw & Reno - Ventilatie

Woningventilatie: zelfregelende ventilatie van je dakraam

Sinds 2006 dienen nieuwe woningen uitgerust te zijn van een goed werkend ventilatiesysteem. Velux en Renson ontwikkelden daarom een zelfregelend ventilatiesysteem voor dakramen. Via het nieuwe systeem ventileer je de kamer volgens de EPB-norm.

Woningventilatie: Voorzie een ventilerend dakraam

Sinds januari 2006 is het verplicht om bij nieuwbouwwoningen of renovaties een ventilatiesysteem te voorzien. Woningventilatie wint meer en meer aan belang en vanuit deze trend ontwikkelden Velux en Renson een zelfregelende ventilatie-unit met versterkt debiet. Op die manier wordt de ruimte continu verlucht, waarbij de toevoer constant wordt gehouden. Het ventilatiesysteem voldoet aan de Belgische ventilatienorm en de EPB-regelgeving.

Ventileer je zolderruimte via één dakraam

De ventilatie-unit garandeert bij 2 pascal een debiet tussen de 20,7 en 58,7 m³/h bij wentelende ramen en tussen de 21,2 en 55,1m³/h bij uitzetbare ramen. De exacte hoeveelheid is afhankelijk van de breedte van het dakraam. Via deze techniek kan je via één dakraam de ruimte onder het dak perfect ventileren volgens de huidige normen.

Hoe werkt het ventilatiesysteem?

Het ventilatiesysteem garandeert een uitstekende luchtkwaliteit. De inkomende luchtstroom wordt gecontroleerd door een klep. Zowel bij harde als zachte windsnelheden wordt de hoeveelheid lucht constant gehouden. Op deze manier wordt een vervelende tocht vermeden en gaat er geen energie verloren. De ventilatie-unit is monteerbaar op alle manueel bedienbare dakramen van Velux. Prijzen voor het ventilatiesysteem starten vanaf € 90,75.

 

17/09/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Appartement inrichten: binnenkijken bij FRIENDS
Volgende artikel
Een huis bouwen in een klassieke bouwstijl