Bouw & Reno - Ventilatie

Wat u moet weten over co2 meters

Door onvoldoende verfrissing van binnenruimtes kunnen gezondheidsklachten ontstaan als hoofdpijn, vermoeidheid, concentratieproblemen en kortademigheid. Vooral in scholen, kantoren en vergaderruimten is dit een veel voorkomend probleem. De oplossing? Co2 meters thuis!

CO2 meters voor een goede ventilatie in huis

CO2 meters waarschuwen voor ventilatieproblemen. De CO2-concentratie wordt de laatste jaren steeds meer beschouwd als een betrouwbare indicatie voor de kwaliteit van het binnenklimaat. Uit de CO2-concentratie kan immers worden afgeleid of een vertrek voldoende wordt geventileerd. Een CO2 sensor geeft eenvoudig een indicatie van de mate van ventilatie in woningen, klaslokalen, kantoren, vergaderzalen, bejaardentehuizen, gezondheidszorg, kinderopvang, fitnesscentra, bioscopen enz. Daar waar zich veel mensen in een ruimte bevinden draagt een dergelijke CO2 detector bij aan een goed binnenmilieu. Ventilatie of de toevoer van frisse lucht zorgt namelijk voor een verse zuurstoftoevoer, nodig om actief en alert te blijven, maar ook om schadelijke stoffen af te voeren.

CO2 indicator aangeraden bij een ventilatiesysteem D

Door de toenemende energiebesparende maatregelen neemt de kans op een ongezond binnenklimaat toe. Als je beter isoleert, moet je namelijk ook bewuster ventileren. Ook gebouwen met een mechanische- of balansventilatie zouden CO2 meters op moeten hangen om er zeker van te zijn dat het ventilatiesysteem D goed functioneert en de filters tijdig gereinigd worden. Wat is een ventilatiesysteem D?

 

 

17/01/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Modulaire kasten zijn hip
Volgende artikel
Planten kweken in serre en wintertuin