Bouw & Reno - Ventilatie

Propere lucht binnenshuis dankzij een luchtfilter

Lucht zit vol bacteriën, stof en ander vuil, ook binnen in huis. Filteren van lucht is dus belangrijk om vervuilde lucht af te voeren en propere lucht te verkrijgen. Luchtfilters zijn daarvoor een ideale oplossing. Het zijn meestel compacte en discrete toestellen die weinig lawaai maken. Ze hebben niet alleen een positief effect op je gezondheid, maar wanneer je er een installeert hoef je ook niet meer af te stoffen.

Luchtfilter zuivert binnenlucht

Een comfortabel klimaat met constant verse lucht en een aangename temperatuur is onmisbaar, zeker met kleine kinderen in huis. Het is dus belangrijk om de binnenlucht in je woning op een doeltreffende manier te zuiveren. Niet alleen stofdeeltjes worden gefilterd, ook pollen, onaangename geurtjes en zelfs huisstofmijt krijgen geen kans. Een luchtfilter is niet alleen doeltreffend en functioneel, de nieuwste modellen zijn er ook fraai uit.

Luchtfilters voorkomen hooikoorts

Als je last hebt van allergieën of aandoeningen aan de luchtwegen kan kiezen voor een elektrostatische fijnstoffilter. Die garandeert een filtering van 99% waarbij de lucht vrij is van pollen, bacteriën, huisstofmijt, schimmelsporen,… Zeker in het pollenseizoen, wanneer hooikoorts volop de kop opsteekt, is dit geen overbodige luxe. Dit soort luchtfilters worden overigens ook in operatiekamers gebruikt.

Luchtfilters vervangen is kinderspel

Er bestaan twee soorten materialen voor luchtfilters: glasvezel en synthetische filtermaterialen. Luchtfilters zijn makkelijk te monteren in luchtbehandelingssystemen. Vanzelfsprekend moet een luchtfilter gereinigd worden zodat je luchtverwarming, luchtbehandeling of ventilatiesysteem naar behoren kan blijven werken. De luchtfilter reinigen kan door het filtermedium te vervangen; het frame kunt u steeds opnieuw gebruiken. Wanneer de luchtfilter vervangen moet worden, krijgt je als gebruiker een signaal.

 

24/09/2012

Vragen en opmerkingen

GT
geld tips

Waar kan ik deze luchtfilter kopen?

GT
geld tips

Op wat moet ik letten bij het kopen van een luchtfilter?

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Kwaliteitsvolle linoleum
Volgende artikel
Woningverzekering, speciaal voor jonge huurders