Bouw & Reno - Ventilatie

Badkamer ventilatie: ventilatie met warmterecuperatie

Vochtigheid in de badkamer is onaangenaam en slecht voor de gezondheid. Een goede ventilatie houdt de vochtigheid buiten en vermijdt muffe lucht. Met de hedendaagse systemen van ventilatie met warmterecuperatie beperk je bovendien energie- en warmteverlies. Een goede ventilatie? Het is de sleutel tot gezonder en zuiniger leven…

Ventilatie met warmterecuperatie

De hedendaagse huizen worden perfect geïsoleerd, maar een huis heeft ook zuurstof nodig! Ventilatie met warmterecuperatie brengt zuivere lucht in jouw woning, zonder warmteverlies. Dit systeem garandeert een recuperatie van 95% van de warmte. Er zijn geen verluchtingsroosters meer nodig, want de luchttoevoer gebeurt via het dak, de muren of een bodemwarmtewisselaar en de afvoer gaat door het dak, de muren of een leidingsysteem.

De troeven van goede ventilatie

1. Gezond

Een te grote vochtigheidsgraad bevordert de vorming van schimmels, dat is onaangenaam en kan gezondheidsproblemen veroorzaken. Bovendien is de lucht in de badkamer (vaak een kleine kamer) vaak vervuild met deodorants en onderhoudsproducten. Daarom is het heel belangrijk om de lucht regelmatig te verversen!

Je hebt jouw woonkrediet terugbetaald, hoe kan je blijven genieten van een belastingvoordeel? Er bestaan verschillende formules om te kunnen genieten van een belastingvermindering en langetermijnsparen is hier een perfect voorbeeld van.

Ventilatie is een garantie voor een goede gezondheid en een gezonde leefomgeving.

2. Optimaal comfort

Een evenwichtige ventilatie met warmterecuperatie zorgt voor een optimaal wooncomfort. Met dit ventilatietype kan je tocht vermijden, want je moet geen ramen en deuren meer openen om te ventileren. Omdat ventilatieroosters niet nodig zijn, is er ook minder geluidshinder en heb je minder last van stof.

3. Milieuvriendelijk

Ventilatie met warmterecuperatie is een milieuvriendelijk systeem. Het systeem is namelijk zeer energiebesparend en staat garant voor een vermindering van de CO2 uitstoot.

4. Energiezuinig

Een goed ventilatiesysteem kan in combinatie met een goede isolatie het energieverbruik aanzienlijk doen afnemen. Ventilatiesystemen met warmterecuperatie beperken het warmteverlies en dat uit zich in een aanzienlijke vermindering van de energiefactuur, iets wat we allen appreciëren.

21/06/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
De terugkeer van rococo naar ons interieur
Volgende artikel
Tips voor een geslaagde keuken renovatie !