Bouw & Reno - Veiligheid & alarm

Winter is coming: 5 winteruur-tips

Winteruur huis beveiligen

De winter is weer in aantocht en daardoor is het dit weekend tijd om de klok een uur achteruit te zetten. Door het winteruur wordt het ’s avonds weer eerder donker en duurt het in de ochtend langer voor het licht wordt.

Wist je dat er in de wintermaanden – tijdens de donkere uren – verreweg de meeste inbraken gepleegd worden? Deze vijf tips kun je gebruiken om inbrekers te weren na het terugzetten van de klok.


Gastblogger Britt is gepassioneerd door bouwen en klussen en schrijft hier al jarenlang over. Ze heeft een zwak voor strakke designwoningen.

Ontdek alle gastblogs op Inspirerend Wonen of meld je zelf aan om te bloggen!


1. Voorzie degelijk hang- en sluitwerk

fall_backDeze tip geldt niet enkel voor de wintermaanden, maar is ook in de zomer van belang. Wanneer je woning namelijk niet voorzien is van goed hang- en sluitwerk, is een inbreker binnen de kortste keren binnen. Dit gaat helemaal op voor oudere huizen. Deze zijn vaak voorzien van sloten die eenvoudig te forceren zijn.

2. Breng buitenverlichting aan

Inbrekers hebben een hekel aan licht. Daarom doe je er goed aan om aan de buitenzijde van je woning verlichting aan te brengen. Maak bij voorkeur gebruik van buitenverlichting die werkt op een sensor. Wanneer de sensor beweging waarneemt, gaat het licht aan. Hier schrikt de inbreker van en dat zorgt ervoor dat hij snel zijn biezen pakt.

3. Leg extra systemen aan

Wanneer je bang bent voor inbraak, kun je je huis beveiligen met geavanceerde systemen. Zo kun je ervoor kiezen om camera’s op te hangen of een alarmsysteem aan te laten leggen. Dit schrikt de inbreker hoe dan ook af.

4. Sluit alles goed af

Zorg er in de wintermaanden altijd voor dat alles goed is afgesloten. Dit geldt niet alleen voor beneden, maar ook voor boven. Een klein raam dat open staat kan voor een inbreker namelijk al voldoende zijn om binnen te komen.

5. Controleer samen met de buren

Spreek met buren af dat jullie samen een oogje in het zeil houden. Dit kan bijvoorbeeld door het aanmaken van een WhatsApp-groep of door af en toe bij iemand thuis te kijken wanneer degene bijvoorbeeld op vakantie is. Op deze manier lijkt het net alsof er nog iemand thuis is.

Winteruur huis beveiligen

 

27/10/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
De landelijke keuken van je dromen: decoratietips van de specialist
Volgende artikel
Een eigen bubbelbad? Onbezorgd genieten binnen handbereik