Bouw & Reno - Veiligheid & alarm

Sloten vervangen aan ramen of deuren? Dat kun je zelf

Sloten vervangen

Wanneer heb je de sloten op de ramen en deuren van je woning voor het laatst gecontroleerd op slijtage? Juist ja … Hoewel de meeste mensen er amper aandacht aan besteden, blijken veel van hun sloten verouderd en dringend aan vervanging toe. Je wil inbrekers toch geen vrij spel geven! Sloten vervangen is natuurlijk de specialiteit van de slotenmaker, maar je kunt het ook perfect zelf proberen. Hou er wel rekening mee dat sloten complexe systemen zijn, waardoor de kans op schade reëel is. Dek jezelf in door de juiste voorbereidingen te treffen en een vast stappenplan te volgen.

Sloten plaatsen: wat je zelf kunt doen

Vooral de sloten van het merk M&C zijn geschikt om zelf op een raam of deur te plaatsen. Ze zijn namelijk speciaal zo ontworpen dat de kans op schade klein is. Ook de bijzetsloten, die meestal in de vorm van opleg- en insteeksloten verkocht worden, kun je perfect zelf op je ramen installeren. Vooral de oplegsloten zijn makkelijk om mee te werken, omdat je ze op het kozijn van je raam bevestigt. Je hoeft met andere woorden geen inham in het kozijn te maken om het slot te kunnen plaatsen.

Zit er al een slot op je deur? Dan kun je het vaak simpelweg verwijderen door de cilinder uit het slot te nemen. Op het internet vind je handige stappenplannen voor elk type slot.

Een slotenmaker inschakelen

Sloten vervangen

Denk je dat het toch verstandiger is om de hulp van een specialist in te roepen voor het vervangen van je sloten? Dan moet je bij een slotenmaker zijn. Hij heeft een ruime expertise in het vervangen en plaatsen van sloten, waardoor je meteen zeker bent dat je nieuwe sloten correct geïnstalleerd zijn. Heb je eerst zelf een poging gedaan, maar merk je dat je het slot hebt beschadigd? Ook dan is het raadzaam om een slotenmaker in te schakelen.

 

Bron: gentslotenmaker.be

13/04/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Kalsarikännit: een avondje thuis op z’n Fins
Volgende artikel
Waarvoor gebruik ik welke soorten plamuurmessen?