Bouw & Reno - Veiligheid & alarm

Waarom alleen sloten van erkende merken goede sloten zijn

goede sloten

Er wordt vaak gezegd dat een goede beveiliging van je woning begint bij het installeren van de juiste sloten op ramen en deuren. Veel mensen hebben echter geen idee wat goede sloten zijn, of welke slotenmerken echt goede sloten maken. In dit artikel vind je meer informatie over slotenmerken die betrouwbare en veilige sloten aanbieden. Je doet er goed aan om sloten van deze merken te kopen en andere merken links te laten liggen. Sloten van andere merken zijn namelijk meestal niet voorzien van het PKVW-keurmerk, of hebben een lage SKG-waardering. Dat betekent dat de werking van de sloten niet gegarandeerd kan worden.


Gastblogger Britt is gepassioneerd door bouwen en klussen en schrijft hier al jarenlang over. Ze heeft een zwak voor strakke designwoningen.

Ontdek alle gastblogs op Inspirerend Wonen of meld je zelf aan om te bloggen!


goede sloten

Bekende slotenmerken voor de beveiliging van woningen

Er zijn drie bekende merken voor sloten op ramen en deuren van woningen, namelijk: M&C, Nemef en AXA. Ook ABUS is een betrouwbare, hetzij iets minder bekende producent van sloten. AXA is wellicht het merk dat bij de meeste mensen een belletje doet rinkelen – waarschijnlijk niet omwille van hun sloten voor ramen en deuren, maar omwille van hun fietssloten. Toch is ook hun ruime collectie aan woningsloten van een zeer hoge kwaliteit. Reden genoeg om de raam- en deursloten van dit merk eens te bekijken!

Tip: als je de sloten op je ramen en deuren zelf wil kunnen installeren, dan kies je het best voor de woningsloten van M&C. Deze sloten zijn hier namelijk specifiek voor ontwikkeld.

Hulp van een slotenmaker bij de aanschaf van sloten

Als je het lastig vindt om de juiste sloten te vinden voor de inbraakbeveiliging van je woning, dan kun je de hulp van een slotenmaker inroepen. Zo’n expert heeft een ruime expertise in het aanschaffen en installeren van goede sloten. De meeste slotenmakers werken enkel met sloten die voorzien zijn van het PKVW-keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat de sloten getest zijn door de Nationale Politie en dat ze veilig bevonden zijn.

Bron: slotenmakersmechelen.be

 

31/03/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Zelf je huis inrichten? Tips van de interieurarchitect!
Volgende artikel
Een kleine kamer inrichten? Zo doen interieurdesigners dat