Bouw & Reno - Veiligheid & alarm

Je nieuwbouwwoning beveiligen

Nieuwbouwwoning beveiligen

Heb je net een nieuw huis laten bouwen en zoek je nog manieren om je woning goed te beveiligen? Dan doe je er goed aan onderstaande tekst te lezen. In eerste instantie is het van belang dat je je woning voorziet van goed hang- en sluitwerk. Daarnaast bestaan er nog tal van andere mogelijkheden om je nieuwbouwwoning goed te beveiligen.


Gastblogger Britt is gepassioneerd door bouwen en klussen en schrijft hier al jarenlang over. Ze heeft een zwak voor strakke designwoningen.

Ontdek alle gastblogs op Inspirerend Wonen of meld je zelf aan om te bloggen!


Hang- en sluitwerk

In de meeste gevallen wordt een nieuwbouwwoning standaard voorzien van hang- en sluitwerk. Vaak kun je zelf bepalen op welke manier je je ramen en deuren beveiligt.

De prijs van de goedkoopste sloten is misschien aantrekkelijk, maar goedkope sloten beveiligen een stuk minder dan duurdere sloten. Bij het aanschaffen van hang- en sluitwerk doe je er daarom goed aan om te kiezen voor sloten die voorzien zijn van het SKG-keurmerk. Deze instantie onderwerpt sloten aan een keuring en voorziet ze daarnaast van een, twee of drie sterren. Een slot met een ster biedt uiteraard minder beveiliging dan een slot met drie sterren.

Snel handelen na inbraak

Is er ingebroken in je nieuwbouwwoning? Dan wil je waarschijnlijk zo snel mogelijk je woning beter beveiligen. Om het geforceerde slot direct te vervangen, kun je contact opnemen met een 24-uurs slotenmaker. Hij of zij staat binnen de kortste keren bij je op de stoep om het betreffende slot te vervangen.

Extra beveiliging

Na een inbraak is de kans groot dat jij je niet meer veilig voelt in je eigen woning. Om dit gevoel weg te nemen, kun je kiezen voor extra vormen van beveiliging. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het plaatsen van een alarmsysteem of beveiligingscamera’s. Het plaatsen van dergelijke systemen kost vaak veel geld, maar de kans op nog een inbraak wordt hierdoor wel een stuk kleiner.

 

15/10/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Voegen schoonmaken: meer dan een kwestie van hygiëne
Volgende artikel
Je salon gezellig en stijlvol inrichten