Bouw & Reno - Veiligheid & alarm

Inbraakbeveiliging? Een ervaren slotenmaker geeft advies

Inbraakbeveiliging

Je wilt je natuurlijk te allen tijde veilig voelen in je huis. Maar het blijkt vaak behoorlijk ingewikkeld om je woning op de juiste wijze te beschermen tegen inbrekers. Welk type sloten is bijvoorbeeld het meest geschikt voor deuren en ramen? Zijn optionele beveiligingscomponenten echt noodzakelijk? Het zijn maar enkele vragen waarmee je te maken krijgt als je nadenkt over inbraakbeveiliging. En wie is er beter geschikt om op die vragen te antwoorden dan een ervaren slotenmaker? Wij spraken met een expert die elke dag woningen bezoekt, en die er nog wekelijks van schrikt hoe slecht ze beveiligd zijn. Vaak blijken de eigenaars zich hier zelf niet eens van bewust te zijn, waardoor ze mogelijk een groot risico lopen.


Gastblogger Britt is gepassioneerd door bouwen en klussen en schrijft hier al jarenlang over. Ze heeft een zwak voor strakke designwoningen!


Inbraakbeveiliging

Een goede inbraakbeveiliging begint bij de juiste sloten

De eerste stap bij het beveiligen van je woning is het installeren van de juiste sloten op ramen en deuren. Kies altijd voor cilindersloten op je deuren. Zo’n deursloten zijn beschikbaar als twee- en driepuntsloten. Hoe meer contactpunten een slot met de deur heeft, hoe veiliger het is. Een driepuntslot is bijvoorbeeld veiliger dan een tweepuntslot. Dit komt omdat het een inbreker meer tijd kost om zo’n slot open te breken, waardoor hij aanzienlijk meer kans loopt om betrapt te worden.

Op ramen worden doorgaans bijzetsloten geïnstalleerd. Dit type sloten bestaat als opleg- en insteeksloten. Welke type slot het meest geschikt is, hangt af van de manier waarop je raam geopend wordt.

Optionele beveiligingscomponenten laten installeren

Je kunt een slotenmaker niet alleen vragen om de juiste sloten op ramen en deuren te installeren, maar zelfs een beveiligingsanalyse van je hele woning laten maken. Op de plekken waar je mogelijk een beveiligingsrisico loopt, kun je de slotenmaker dan optionele beveiligingscomponenten laten installeren. Voorbeelden van optionele beveiligingscomponenten zijn onder meer: elektronische camera’s, een bewegingssensor en zogenaamde magneetcontacten.

14/03/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
9 eenvoudige Feng Shui-tips voor je woning
Volgende artikel
Nieuwe badkamer op het oog? Op deze merken kun je vertrouwen!