Bouw & Reno - Veiligheid & alarm

Hou een oogje in het zeil met de gloednieuwe Nest Cam

Nest Labs, een dochterbedrijf van internetgigant Google, heeft op 30 juni de Nest Cam geïntroduceerd. Dat is een slimme beveiligingscamera die vanop afstand op je woning, gezin, en huisdieren past. Met de Nest Cam kan je je woning altijd en overal in het oog houden, waardoor je zorgeloos op vakantie of naar je werkkan vertrekken. Toegegeven, de Nest Cam  is niet de eerste beveiligingscamera die gebruik maakt van een livestream. Het zijn dus vooral de andere snufjes die van deze webcam een must-have maken.

Altijd en overal verbonden

Met de Nest Cam kan je op elke moment van de dag je woning controleren, waar je ook bent. Je plaatst het kleine apparaatje in de ruimte die je in de gaten wil houden en volgt in full high-definition (1080p) wat er gebeurt, via je smartphone of tablet. Niet alleen overdag krijg je haarscherpe beelden, ook ’s nachts geniet je van een uitstekende beeldkwaliteit dankzij de geavanceerde infraroodtechnologie. Het nieuwe ontwerp van de Nest Cam zorgt er ook voor voor dat je de camera eenvoudig overal kunt plaatsen of bevestigen.

Bekijk je beelden opnieuw..  en opnieuw

Met de Nest Cam kan je niet enkel livebeelden streamen, je kan ook beelden uit het verleden opnieuw bekijken via Nest Aware. Zo kan je van tien tot maar liefst dertig dagen teruggaan in je geschiedenis om bepaalde beelden opnieuw te bekijken. Dankzij de vernieuwde bewegingssensor en de ‘activity zone’-functie worden bewegingen bovendien snel en accuraat gedetecteerd en gemeld.

Slimme technologie in heel je woning

De ambitie van Nest mikt echter hoger. Nest Labs wil zijn klanten voorzien van een ‘slimme’ woning in de meest ruime betekenis van het woord. Zo hebben ze ook de bekende Nest Thermostat, Nest Energy Services en Nest Protect in hun assortiment. Via de vernieuwde app, kan je al deze slimme apparaten vanop afstand bedienen. Nest wil hiermee een duurzame, energiezuinige en bovendien tijdsbesparende levensstijl promoten.

02/07/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Duurzaam wonen: denk aan je vloerbekleding!
Volgende artikel
Zo hou je hoofd en huis koel tijdens een hittegolf