Bouw & Reno - Veiligheid & alarm

Het elektronische deurslot: geen sleutels meer nodig!

In hotels zien we ze al vaker op duiken, de deursloten zonder sleutel. In een hotel moet je de deur van je kamer meestal openen door middel van een kaart of een cijfercode. In particuliere huizen blijven we echter nog steeds vasthangen aan onze vertrouwde sleutel, maar volgens trendwatchers zullen we ook bij ons thuis binnenkort een deurslot hebben zonder sleutel.

De keyless voordeur, of de elektronische deursloten, hebben heel wat voordelen ten opzichte van de gewone deursloten. Voor vergeetachtige mensen is het natuurlijk handig dat je niet meer je sleutel(s) hoeft mee te nemen. Sommige elektronische sloten werken daarentegen wel met een kaart die je moet inscannen. In dat geval mag je uiteraard niet vergeten deze kaart mee te nemen.

Verhoogde veiligheid

Het grootste voordeel van een elektronisch deurslot is natuurlijk de veiligheid. Geoefende inbrekers hebben immers al lang geen moeite meer met het openen van klassieke en verouderde deursloten. Wanneer je op zoek bent naar een nieuw slot voor de voordeur, kan je dus overwegen om een elektronisch slot te installeren. Dit zal je veiligheid aanzienlijk verhogen en is dus ideaal als inbraakbeveiliging.

Praktische voordelen van het elektronische deurslot

Een elektronisch slot komt meestal ook met enkele interessante toepassingen. Zo wordt er vaak een video monitor aan de voordeur geplaatst, zodat je meteen kan zien wie er aan de deur staat. Met de nieuwste sloten hoef je zelfs niet meer naar de voordeur te wandelen om je bezoekers binnen te laten. Het werkt met andere woorden als een soort van parlofoon-systeem.

Scannen van vingerafdrukken

Je kan natuurlijk ook nog steeds een stapje verder gaan, door bijvoorbeeld te werken met scannen van vingerafdrukken. Qua veiligheid gaat dit nog een stap verder dan bijvoorbeeld een kaartlezer, maar zal ook duurder zijn qua kostprijs.

01/03/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Gezellig en gezond slapen – Inrichting slaapkamer
Volgende artikel
Eetbaar meubilair – Design Meubels