Bouw & Reno - Veiligheid & alarm

De beste HP IP Camera: 4 zaken om op te letten als je een camera kiest

HP IP camera beveiligingscamera

Lampen die ’s avonds automatisch aangaan, via spraaktechnologie een antwoord vinden op je meest prangende vragen, in de gaten houden wie er stiekem door je tuin loopt … domotica in huis heeft heel wat nuttige voordelen. Niet moeilijk dat jij eraan denkt om een camera met internetverbinding te installeren, zoals een HP IP camera! Maar hoe kies je nu eigenlijk een goede camera? Wij zochten het voor jou uit!

Wat is een IP camera eigenlijk? IP betekent Internet Protocol: een IP camera sluit je dus aan op een netwerk, zoals op wifi.

De 4 kenmerken van een goede HD IP camera

Iedere camera heeft een hele lijst met technische specificaties. Maar waar moet je nu echt op letten?

#1: Resolutie. Ga voor hoge kwaliteit!

HD staat voor High Definition – hoge kwaliteit dus. Hoe meer pixels je camera heeft, hoe scherper die in theorie ook zal zijn. De personen die in beeld komen, zul je dus duidelijk herkennen! Maar vanaf wanneer spreken we eigenlijk van HD? De resolutie van 1280×720 pixels is HD. Wil je het beeld nóg scherper, ga je voor Full HD (1920×1080).

#2: Plaats. Hangt je camera binnen of buiten?

Camera’s voor binnen en voor buiten zijn niet helemaal hetzelfde. Zo heeft de buitencamera nachtzicht nodig en goed bestand zijn tegen regen en koude. Dat is bij een binnencamera niet zo belangrijk. Die laatste heeft dan weer beter een privacyklepje: zo kijkt er zeker niemand mee. Op de lijst van technische specificaties staat altijd of de camera geschikt is voor binnen- of buitengebruik. Kijk dat goed na!

buitencamera

#3: Koppeling met alarmsysteem. De ideale inbraakpreventie!

Kies je voor een draadloze IP camera? Goed nieuws: dan kun je die waarschijnlijk toevoegen aan een huisautomatiseringssysteem. Zo kun je het oog van de camera als verklikker laten werken: ziet die ergens beweging, gaat er een alarm af of kleuren alle lampen in huis rood. Goede inbraakpreventie: check!

#4: Opslag. Om altijd de beelden binnen handbereik te hebben

Camera’s nemen beelden op in de cloud, op een geheugenkaart of op beide: dat zijn de drie opties waaruit jij kunt kiezen. Wil je op afstand de beelden kunnen bekijken, moet je voor de eerste optie kiezen. Maar let op: voor die onlineopslag via een beveiligde service moet je vaak meer betalen.

Welke HD IP camera is het beste?

Goed nieuws: er zijn heel wat goede betaalbare camera’s voor zowel binnen- als buitengebruik. Hoe je de beste kiest? Uiteraard door naar de bovenste vier kenmerken te kijken, én door te weten wat jouw camera nu precies moet kunnen. Moeten er lichten aanspringen als er ’s avonds iemand rond huis loopt? Wil je op beeld kunnen zien wie er zonet heeft aangebeld? Geen probleem dankzij de home automatisation software: zo woon jij een pak veiliger.

Onze favoriete camera’s? Die van Somfy: die zijn niet alleen technisch helemaal in orde, je kunt de beelden naar een cloudopslag naar keuze sturen én ze zien er nog eens leuk uit ook. Hier zullen we alvast geen ongewenste bezoekers over de vloer krijgen. ;-)

22/11/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Veranda om mee te pronken: denk aan een atypische raamverdeling
Volgende artikel
Landelijk interieur: 4x inspiratie en tips om je interieur om te toveren