Bouw & Reno - Veiligheid & alarm

Belastingvermindering bij inbraakbeveiliging

Het risico op inbraak ligt in België relatief hoog, het is zelfs een van de meest voorkomende vormen van criminaliteit in ons land. Daarom is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen, zodat je woning goed beschermd is tegen inbraak. Alarminstallatie, ramen, voordeur… een overzicht van de belastingvermindering voor inbraakbeveiliging.

Belastingvermindering bij inbraakbeveiliging

Elke belastingbetaler, zowel eigenaars als huurders, die hun woning beter beschermen tegen inbraak kunnen genieten van een belastingvermindering. De werken moeten wel worden uitgevoerd door een erkende aannemer.

Investeer je in installaties die jouw woning beveiligen en laat je de werken uitvoeren door een erkende aannemer, dan kan je 30% van de kosten terugvorderen via je belastingaangifte, met een plafond van 750 euro (voor het aanslagjaar 2014 – inkomsten 2013).

Verplichtingen voor de aannemer

De aannemer moet in zijn factuur duidelijk vermelden om welke werken het gaat en welke kwaliteit van materialen hiervoor gebruikt zijn. Bovendien moet het materiaal beantwoorden aan wettelijke eisen. Tip: bouw je een nieuwe woning, kies dan voor een erkende aannemer, deze zal jou advies geven over de beste installaties en zal de juiste beschermingssystemen plaatsen voor inbraakpreventie.

Welke investeringen komen in aanmerking?

  • Inbraakbeveiligende elementen zoals inbraakwerend glas, gepantserde deuren, veiligheidssloten en andere beveiligingssystemen voor deuren, ramen, luiken, garagepoorten, lichtkoepels, dakvensters, keldergaten en hekken.
  • Diefstaldetectie, zoals alarmsystemen, camera’s en abonnementskosten voor de aansluiting op een alarmcentrale.

Let op: deze korting is niet cumuleerbaar met andere belastingvermindering voor hetzelfde materiaal. Meer weten? Dan neem je best contact op met het portaal van de Belgische overheid.

Een goede inbraakbeveiliging levert jouw een win-win-situatie op. Je beschermt jouw woning terwijl je van een belastingvermindering geniet. Alleen maar voordelen dus! Voor meer informatie over inbraakpreventie, lees je best onze tips even na.

Ontdek zeker ook onze tips voor een optimale inbraakbeveiliging!

 

20/02/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Kama: de kunst van lichaamsgenot
Volgende artikel
StickyGram: zelf bedrukte magneten maken